5 razloga da brazilske orahe uključite u svoju ishranu

Brazilske orahe mnogi nutricionisti preporučuju svojim klijentima.

Oni su naravno prilično kalorični, pa nutricionisti najčešće predlažu 2-3 oraha 3 puta nedeljno kao popodnevnu užinu.

Brazilski orasi vam na prvi pogled mogu izgledati veoma čudno (kao veliki, čudni bademi) ali imaju vrlo prijatan ukus, a mi smo odlučili da istražimo njihovu nutritivnu vrednost i moramo priznati da smo prijatno iznenađeni.

Pogledajte ovo brazilsko blago i njegove prednosti za vaše telo.

1. Pomažu varenje

Sadržaj vlakana u brazilskim orašastim plodovima čini ih idealnim za regulisanje vašeg digestivnog sistema. Vlakna olakšavaju peristaltičko kretanje u gastrointestinalnom traktu, pomerajući hranu kroz probavni sistem i izvlačeći što je moguće više hranljivih materija.

2. Brazilski orasi leče akne

Pokazalo se da visok sadržaj cinka u brazilskim orašastim plodovima štiti ili smanjuje pojavu akni. Bogat sadržaj vitamina i antioksidansa u njegovom ulju je glavni razlog za ovo zaštitno svojstvo.

3. Gubite težinu

Hranjive materije u ovoj užini, kao što su vlakna, proteini i složeni ugljeni hidrati, čine je idealnom za obuzdavanje gladi ili žudnje. Naravno, 30 g. brazilskih oraha sadrži oko 200 kalorija, pa je najbolje da ih ne jedete u večim količinama.

4. Brazilski orasi poboljšavaju funkciju hormona

Selen, u brazilskim orašastim plodovima, igra važnu ulogu u pravilnom funkcionisanju štitne žlezde i regulišu neke od najvažnijih hormona u telu. Takođe, visoka koncentracija selena osigurava poboljšan metabolizam.

5. Jačaju vaš imuni sistem

Visoka koncentracija hranljivih materija, antioksidanata i organskih jedinjenja čini brazilski orah moćnim prirodnim lekom protiv sezonskih virusa.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group