KAKO OČISTITI UM POSLE NAPORNOG DANA?

Kada imate dug i naporan dan na poslu, osećate se umorni, razdražljivi, osetljivi, očistite vaš um...

Evo par korisnih saveta koji vam mogu ublažiti ili skroz ukloniti loše raspoloženje posle stresnog i dugog dana na poslu. Očistiće vam um, dati dodatnu energiju i bićete smireni i relaksirani.

1. Počnite da idete na časove Joge. Živimo u jako stresnom vremenu tako da su časovi Joge postali jako popularni, kao i korisni za vaš um, za takozvano "čišćenje" uma kroz vežbe disanja koje su jedinstvene kod Joge. Disanje je centralna funkcija za  održavanje zdrave funkcije nervnog sistema i smanjenje kortizola, hormona stresa. Dovoljno je da vežbate petnaest minuta u toku dana, to će vam biti od velike pomoći.

2. Šetajte. Ostavite svoj mobilni telefon kod kuće i šetajte. Telefon vam nije potreban dok šetate, da biste se relaksirali, smirili misli i opustili. Uživajte u šetnji. Dovoljno je samo 30 minuta dnevno šetnje da bi ste se osećali potpuno relaksirano.

3. Topla kupka u kadi u tišini, bez muzike, bez čitanja neke knjige, smiruje, opušta i relaksira telo. Umesto da odete kao svakog dana pod tuš, priuštite sebi toplu kupku, možete ubaciti nekoliko kapi ulja lavande koje smiruje, opustite se 30 minuta i uživajte... smiriće vaše telo, kao i vaš um. Bićete zapanjeni koliko se bolje osećate posle takvog tretmana.

4. Kuvajte. uđite u kuhinju i spremite svoje omiljeno jelo. Kuvanje smiruje, ne mislite više o poslu, već ste predodređeni na samo jelo koje spremate. Možete da skuvate jelo koje niste do sada nikada kuvali, a dopao vam se recept u nekom časopisu. To će vas još više smiriti i otrgnuti misli, stvoriće novo uzbuđenje kod vas, da li će vaša večera ili ručak ispasti dobro. Kada spremite ukusno jelo bićete zadovoljni i opušteni.

5. Kupite knjigu. Preporučujemo vam da kupite roman. Knjige psihološkog tipa o samopomoći sebi u ovakvim situacijama izbegavajte. Treba vam neko štivo tipa romana koje će vas opustiti, otrgnuti vam misli, odvesti u neku drugu priču, neko drugo vreme, neke druge likove.

6. Ako ste devojka, živite sami, bez dece, onda imate psa ili neku drugu vrstu kućnog ljubimca. (ako nemate, obavezno nabavite ili razmislite o nabavljanju nekog kućnog ljubimca). Kučni ljubimci su jedan od najboljih načina da smanjite stres i poboljšate vaš život. Trideset minuta dnevno provedenih u igri ili šetnji sa psom, napuniće vas pozitivnom energijom i izbrisati sav stres koji se nagomilao tokom radnog dana. Oni imaju neverovatan način u iscelenju vaše patnje, tuge, i najbolje od svega, oni vas pozdravljaju osmehom i bezuslovno vas vole.

Autor: M.K.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group