Zašto je masturbacija bitna za zdravlje žena?

Bilo da ste u vezi ili ste slobodni, najvažniji odnos koji imate i koji ćete imati je onaj sa samim sobom.

Zaslužujete ljubav, zadovoljstvo i sve divne prednosti zdravog seksualnog života, bez obzira na vaš ljubavni status. Sveobuhvatna briga o sebi uključuje i seksualno zadovoljstvo, a to ponekad znači samozadovoljavanje. Ali koliko često to treba da radite i zašto je vredno pridržavati se prakse ličnog zadovoljstva?

Koliko često treba da masturbirate?

Kratak odgovor: Što više, to bolje. U stvari postoje mnoge fizičke i mentalne koristi koje vam masturbacija može pružiti. Takođe, nije neophodno da sebe terate na to ako niste raspoloženi ili vam se ne da. Brojevi se razlikuju, ali generalno, redovna masturbacija među ženama je uobičajena:

  • Žene masturbiraju u proseku oko 8 puta mesečno
  • 27% žena masturbira 2 do 3 puta nedeljno, a 26% jednom nedeljno

Mnoge žene ostavljaju svoju seksualnost po strani, posebno kada nisu u vezi. Ali ima toliko koristi od masturbacije, da se ne morate oslanjati ni na jednog seksualnog partnera.

Hormoni proizvedeni tokom orgazma, kao što je oksitocin, igraju ključnu ulogu u održavanju hormonske ravnoteže i redovne ovulacije.

Dakle, evo nekih od manje očiglednih prednosti koje masturbacija donosi vašem životu:

Poboljšana cirkulacija: Orgazam pojačava protok krvi, što pomaže u cirkulaciji vitalnih hranljivih materija i reguliše vaš menstrualni ciklus. Istraživanja pokazuju da žene koje dožive orgazam bar jednom nedeljno češće imaju redovne menstruacije.

Prirodna detoksikacija: Orgazami pružaju potpunu limfnu masažu telu, što poboljšava varenje i raspoloženje i izbacuje toksine.

Zdrava proizvodnja estrogena: Ovo održava vaginalno tkivo elastičnim i pomaže u zaštiti kostiju i srca.

Masturbacija vam pomaže da se opustite: Gotovo ništa vas ne čini opuštenijim od povećanog nivoa endorfina i kortizola koje dobijate od orgazma.

Jača zdravlje mozga: Orgazam povećava nivoe DHEA u telu, koji pomažu u održavanju zdravlja mozga, kože, tkiva i imunološkog sistema.

Čini da izgledate mlađe: Istraživanja su pokazala da orgazam može učiniti da izgledate mlađe.

Podržava vaš imunitet: Redovni orgazami povećavaju količinu ćelija koje se bore protiv infekcija u telu do 20%.

Povećava toleranciju na bol: Orgazmi podižu prag bola, čineći mnogo lakšim da se nosite sa njima.

Samozadovoljstvo vas čini društvenijim: zahvaljujući povećanom oksitocinu, orgazam kroz samozadovoljstvo može vas učiniti strastvenijim, intuitivnijim i društvenijim.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group