Svrab i iritaciju očiju rešite na prirodan način

Mnogi ljudi se bore sa svrabom očiju, a problemi mogu biti još gori tokom sezone alergija.

Kada dođe proleće, postaje pravi izazov boraviti u prirodi, jer mnoge biljke izazivaju pojavu crvenila i svraba unuar i oko regije očiju. Iako posoje brojni preparati za ove probleme koji se mogu kupiti u apoekama, ako ste u potrazi za prirodnim lekovima koji odmah mogu da ublaže svrab očiju, onda ste na pravom mestu.

Krastavac

Krastavac može pomoći da smanjite otoke, nadutost i iritaciju očiju. Isecite jedan krastavac i stavite kriške u frižider 20 minuta. Stavite ih na oči i ostavite ih na 15-20 minuta. Tretman ponoviti 4-5 puta dnevno.

Hladne obloge

Primenom hladnih obloga na oči zaista možete pomoći sebi da dobijete instant olakšanje. Jednostavno natopite krpu ledeno hladnom vodom i stavite krpu na oči. Ponovite ovo nekoliko puta dnevno.

Hladno mleko

Umočite pamučnu lopticu vate u hladno mleko i utrljajte oko očiju. Takođe možete ostaviti pamučnu loptu na oči na nekoliko minuta za instant olakšanje. Primenjujte ovo ujutru i pre odlaska na spavanje.

Ružina vodica

Ružina vodica je jedan od najboljih i najefikasnijih lekova za svrab očiju. Ima umirujuće dejstvo i pomoći će vam da ublažite svrab.

So i voda

Ova mešavina je zaista korisna u lečenju svraba i bolnih očiju. So ubija bakterije. Pomešajte 1 šolju destilovane vode sa jednom kašikom soli. Mutite smesu sve dok se so ne rastvori. Dobro ohladite i koristite za ispiranje očiju.

M.L.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group