Zdravlje & Fitnes - Zdravlje

Pet stvari koje vas čine umornim

A da niste ni znali...

Napokon ste na spavanje otišli na vreme i imali ste lep san, međutim, probudili ste se kao da celu noć oka niste sklopili. Zašto vam se to dešava – odgovor leži u nekoliko faktora na koje nikada ne biste ni pomislili. U nastavku pogledajte o čemu je reč...

Prenatrpan radni sto

Dve reči: mentali zamor. Prema profsoru psihologije Sabini Kastner sa Prinston univerziteta, što više predmeta imate u svom vidnom polju (odnosno drugim rečima – prenatrpan sto ispred vas), to će vašem mozgu biti teže da ih ignoriše i da se fokusira na ono na šta treba. Rezultat? Umor!

Radite, a niste jeli

Konzumiranje hrane u isto vreme i ne izbegavanje istog rezultuje odličnim nivoom energije bez osećaja umora. Ukoliko preskačete obroke zbog posla, vaše telo će se izmoriti previše i nećete imati snag da “izvučete” čitav dan onako kako bi trebalo.

Preskakanje jutarnjih vežbi

Bilo da volite dizanje tegova ili ste više za jogu, preskakanje teretane zbog dužeg sna je velika greška. Mnoga istraživanja su dokazala da vežbanj u trajanju od samo 20 minuta može da vam da energiju za ceo dan, a uz to vas i lepo razbudi.

Nedovoljna količina gvožđa u krvi

Kako istraživanja pokazuju, manjak gvožđa u krvi može učiniti da se osećate iscrpljeno, slabo i onemogućeno da se fokusirate. Gvožđe je vitalan za prenos kiseonika do vaših mišića i ćelija. Ukoliko imat problem sa anemijom, konzumirajte što više tamno zelenog povrća, pasulja, govedinu i orašaste plodove. Iskombinujte ih sa viaminom C koji poboljšava apsorbciju.

Previše spavanja

Možda će vam zvučati čudno i nelogično, ali kada želite da imate bolji san, potebno je da u jednom trenutku spavate manje. Previše sati sna može učiniti težim odlazak u krevet, što samim tim znači da ćete biti i umorniji.

V.R.

foto: purewow, daily star

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group