Stavite ove magične sastojke u kafu i ubrzajte svoj metabolizam!

Nema sumnje da je kafa najdraže jutarnje piće na svetu...

Kao prvo, trenutno podiže nivo energije i priprema vas za težak i naporan dan. Kao drugo, sadrži niz drugih zdravstvenih prednosti, kao što je poboljšanje metabolizma, a kada se konzumira umereno, štiti i vaše srce. Ali, malo ljudi zna da se omiljeni jutarnji napitak može pretvoriti u moćan sagorevač masti dodavanjem nekoliko uobičajenih sastojaka kao što su kokosovo ulje, cimet i med.

Ako ove sastojke umešate u svoju kafu, lako ćete izgubiti nekoliko kilograma viška bez potrebe da menjate ishranu ili način života. Zašto je ova kombinacija tako moćna?

Za početak, cimet je snažno antiinflamatorno sredstvo koje smanjuje upalne procese u telu. Osim toga, pun je antioksidanata, što znači da neutrališe negativne efekte slobodnih radikala. Takođe smanjuje nivo šećera povećavajući metabolizam šećera u krvi. Podržava razgradnju šećera, koji se pretvara u energiju. Na ovaj način cimet sprečava nakupljanje masti u vašem telu.

Šoljica kafe obogaćena kokosovim uljem, medom i cimetomphoto: Envato

Kokosovo ulje je još jedan dar prirode koji se uglavnom sastoji od srednjelančanih masnih kiselina, koje digestivni sistem odmah šalje u jetru. Ako se ne pretvore u energiju, transformišu se u ketonska tela, što znači da se ne skladište kao mast. Najbolja prednost kokosovog ulja za mršavljenje je ta što prirodno "tera" metabolizam da efikasnije sagoreva masti.

Med je možda pun šećera, ali ovo je prirodni šećer od kojeg telo zavisi kada je u pitanju energija. Med takođe obiluje važnim mineralima kao što su natrijum, gvožđe, cink, kalcijum, kalijum i fosfor. Pored toga, med sadrži niacin, folat, vitamin C, riboflavin i vitamin B6. Pokazao se veoma korisnim za regulisanje nivoa holesterola u krvi i smanjenje stresa. Kako proces sagorevanja masti u telu u velikoj meri zavisi od minerala i vitamina, med obezbeđuje esencijalne hranljive materije i na taj način sprečava nedostatak minerala ili vitamina u telu.

Potrebni sastojci:

  • ½ šolje meda
  • ¾ šolje kokosovog ulja
  • 1 kašika cimeta

Napravite dobro izmiksanu pastu mešanjem svih sastojaka. Čuvajte smesu u staklenoj posudi i u frižideru. Dodajte 1-2 kašičice mešavine u šolju sveže skuvane kafe. Dobro promešajte i uživajte u jutarnjoj šolji kafe koja sagoreva masti!

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group