Pet namirnica zbog kojih izgledate umorno

Obratite pažnju na ove namirnice ukoliko želite da zauvek izbegnete podočnjake!

Koliko god korektora stavili ujutru da prekrijete podočnjake, nažalost dani su dugi, a obaveze brojne i raznovrsne. Izgledati opušteno i sveže je težak zadatak. Iako šminka pomaže, sigurno ćete želeti da znate da je vaša hrana odgovorna i za vaše umorno lice.  

Otkrivamo 5 namirnica zbog kojih izgledate umorno:

1. So

Iako je malo soli u hrani neophodno, treba da znate da vas hrana koja sadrži velike količine soli obično dehidrira, odnosno isušuje kožu i čini da izgledate mnogo umornije. Najbolje je odabrati drugu hranu sa niskim sadržajem natrijuma ili hranu koja ima ukus poput drugih začina, a ne soli.

2. Veštački zaslađivači

Svi mogu kriviti običan šećer za akne, ali veštački zaslađivači mogu biti još gori, jer mogu učiniti da izgledate naduto. Preferirajte hranu sa prirodnim šećerima, kao što je voće, kako biste izbegli sve negativne efekte šećera.

3. Alkohol

Bilo šta više od jedne čaše vina uz večeru može vas ozbiljno dehidrirati, apsorbujući sjaj koji je ostao na vašoj koži. Ali ako ne možete da to izbegnete, pokušajte da pijete između pića i vodu, kako ne biste potpuno dehidrirali.

4. Bilo šta prženo

Pomfrit, pržena jaja i uopšte bilo koja hrana pržena na ulju je najgori neprijatelj vaše kože. Ove namirnice su pune ulja i nezasićenih masti, što znači da će začepiti arterije, ostavljajući vašu kožu umornom. Takođe, ove namirnice vam dodaju težinu i uništavaju ostatak vašeg tela.

5. Zamrznuto prerađeno meso

Konzervansi sadržani u prerađenom mesu, kao što su kobasica ili slanina, čine da izgledate bledo i umorno, pa pokušajte da smanjite količinu koju jedete ako želite da vaša koža blista.  

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group