Zdravlje & Fitnes - Ishrana

Najbolji napici pre spavanja

Želite li toplu čokoladu?

Da li biste popili topli napitak koji će vas uvesti u slatki san? Onda pažljivo odaberite jer pogrešan napitak može dovesti do toga da se cele noći vrtite po krevetu.

Mnogi se klade na zeleni čaj, ali šolja zelenog čaja vam neće pomoći da zaspite zbog sadržaja kofeina.

Topla tamna čokolada

Da, topla tamna čokolada sadrži visoki nivo kofeina, koji povećava otkucaje srca, ali efekti variraju od osobe do osobe. Baš kao što kafa ne utiče na sve podjednako, tak i čokolada ne ometa rad srca kod svih ljudi. Ako redovno uživate u njoj i niste primetili nikakve negativne efekte, zagrejte šolju mleka i pomešajte komade tamne (najmanje 85%) čokolade ili ispržite kakao.

Toplo mleko

Kalcijum pomaže smirivanju centralnog nervnog sistema, a laktoza (prirodni šećer koji se nalazi u mleku) može uticati na oslobađanje endorfina koji oslobađa od stresa. Mleko takođe sadrži aminokiselinu triptofan, koju mozak koristi za proizvodnju serotonina, koji usporava nervnu aktivnost da bi mu pomogao da zaspi.

Biljni čaj

Kamilica se koristila za lečenje nesanice u starom Egiptu. Ostale umirujuće infuzije koje pomažu da se smanji nivo stresa i zaspe uključuju đumbir, pomorandžu i med.

modna.si

 

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group