Lubenica: 3 divne stvari koje čini vašem telu i 3 recepta koja su vam potrebna

Lubenica je definicija letnjeg voća i ne može nedostajati vašem frižideru, bilo u najjednostavnijem obliku, bilo u vidu omiljenih koktela ili salata.

U svakom slučaju, danas ćemo vam dati tri razloga zbog kojih ćete poželeti da je jedete svakodnevno i tri recepta koja će vam u tome pomoći.

Već znate da vas lubenica potpuno i logično hidrira sa 92% sadržaja vode. Kao i činjenica da voće i povrće ima puno vlakana koja vas zasićuju i čine čuda u crevima.

Hajde da vidimo manje poznate prednosti lubenice.

Poboljšava zdravlje srca

Ishrana igra veliku ulogu u zdravlju srca i može smanjiti nivo holesterola i krvnog pritiska. To se postiže citrulinom u lubenici, vitaminima A, B6 i C i magnezijumom.  

Savršena koža i kosa

Ne želimo da ponavljamo, ali vitamini A i C su čarobni za vašu kožu i kosu. Vitamin A stvara i popravlja ćelije kože. To je razlog zašto vaša kosa izgleda zdravije i hidrirano. S druge strane, C doprinosi proizvodnji kolagena.

Zbogom upale i oksidativni stres

Likopen i vitamin C su snažni antiinflamatorni antioksidanti. U praksi to znači rešavanje problema hroničnih bolesti izazvanih upalom, dok mozak nikada ne stari.

Kako iskoristiti lubenicu u ishrani ovog leta? Lako - otkrivamo vam u galeriji 3 ukusna recepta sa lubenicom u glavnoj ulozi.

Uživajte! 

« 1 2 3 »

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group