Hrana puna magnezijuma koja štiti od raka

Magnezijum je neophodan mineral za celokupno ljudsko zdravlje.

Ima suštinsku ulogu u regulisanju energije tela, u funkcionisanju nervnog i mišićnog sistema, kao i u zdravlju kostiju, dok se smatra prirodnim antagonistom kalcijuma. Neophodan je za skoro svaku funkciju u našem telu, podržava imunitet i zdravlje srca, sprečava upale povezane sa različitim vrstama raka, a može čak i da spreči rizik od srčanog udara. Prema rečima stručnjaka, dnevni preporučeni unos magnezijuma je 400-420 mg za muškarce i 310-320 mg za žene, dok je trudnicama potrebno nešto više. Prateći uravnoteženu ishranu, možete dobiti potrebne količine magnezijuma.

Međutim, ako ne dobijete potrebnu količinu magnezijuma, prvi simptom u vašem telu biće umor. Takođe možete imati grčeve kao i slabost mišića. Anoreksija i mučnina su takođe uobičajeni simptomi kada u telu nema dovoljno magnezijuma. Ukoliko ste zainteresovani da svakodnevno unosite potrebnu količinu magnezijuma, imamo rešenje za vas, a to je konzumiranje semena.

Predstavljamo ih u galeriji fotografija.

« 1 2 3 »

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group