5 zdravih načina da brzo izgubite 2 kilograma

U nekim periodima u vašem životu možda niste toliko lojalni svom planu zdrave ishrane.

To se može desiti zato što imate mnogo društvenih obaveza ili imate intenzivne ritmove u svakodnevnom životu, koji vam ne dozvoljavaju da posvetite potrebnu pažnju ishrani.

Međutim, „greške“ u vašoj ishrani će verovatno doneti višak kilograma. I kako možete izgubiti te kilograme? Nastavite da čitate da biste saznali kako možete brže da smršate na 5 zdravih načina.

Izbacite šećer

Lako je reći, a veoma teško uraditi. Ali u stvarnosti to je odluka. Ograničite šećer, jer usporava metabolizam i skladišti masti. U idealnom slučaju, 10 dana izbegavajte brzu i slatku hranu i birajte sveže namirnice.

Napomena: U povezanoj studiji sa Harvarda, naučnici su otkrili da mlečni šejk sa visokim sadržajem šećera povećava nivo šećera u krvi, proizvodnju insulina i želju za šećerom u mozgu. U CT skeniranju mozga, šećer je izazvao zavisnost.

2. Povećajte unos vlakana

Srodna naučna studija pokazala je da su ljudi koji su dodali više vlakana u svoju ishranu, a da ništa drugo nisu menjali, izgubili skoro istu težinu kao oni koji su sledili zdravu ishranu sa niskim sadržajem masti. Žene bi trebalo da ciljaju na oko 25 grama vlakana dnevno, dok bi muškarci trebalo da ciljaju na 38 grama.

Zašto vam vlakna pomažu da izgubite težinu? Zato što čine da se osećate sito i samim tim jedete manje. Neke od namirnica bogatih vlaknima su mahunarke, voće kao što su jabuke, avokado i kruške i povrće poput kupusa, brokolija i kelja.

3. Povećajte broj otkucaja srca

Studije pokazuju da je prosečnoj osobi potrebno 30 minuta neprekidnog vežbanja, 5 puta nedeljno da bi povećala sposobnost tela da sagoreva masti. Šetnja sa partnerom posle večere, ples, šetnja sa psom ujutru pre odlaska na posao, dobre su prilike za vežbanje. Džogiranje, biciklizam ili gore navedeno ne zahtevaju članstvo u teretani.

4. Spavanje

Ako volite san, upravo ste pronašli savršen izgovor da uživate u njemu. Ako niste odmorni, obično ujutru popijete kafu sa puno šećera, a za ručak u podne birate nešto sa puno kalorija. Nasuprot tome, ako se probudite sveži nakon dobrog sna, dan počinjete pozitivnije i sa energijom, što vas čini željnim da napravite bolji jutarnji obrok.

Pored navedenog, nedostatak sna utiče i na vaš metabolizam. Na sposobnost vašeg tela da pravilno koristi insulin utiče, ponekad i do 30%. Kada se to dogodi, telo skladišti masti na svim pogrešnim mestima. Idealni sati za spavanje noću su 7-8.

5. Smanjite stres

Iznova se pokazalo da je stres odgovoran za mentalne i fizičke bolesti. Stres deluje protiv gubitka težine, čak i ako se pravilno hranite i vežbate. Ovo se dešava iz 2 razloga. Prvi je da se pokazalo da hormon stresa kortizol povećava apetit, posebno za hranu bogatu zasićenim mastima i šećerom. Drugi je da stres, kao i san, ometa regulaciju insulina i time se hrana koju konzumirate lakše pretvara u mast.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group