5 najboljih namirnica koje prirodno smanjuju stres

Ne, na ovom spisku nema belog luka...

Često su potrebni lekovi na recept za snižavanje visokog krvnog pritiska, ali, kao što je često slučaj sa raznim zdravstvenim problemima, nekoliko promena u svakodnevnom načinu života, kao i male varijacije u navikama u ishrani, mogu pomoći u snižavanju nivoa krvnog pritiska i takođe smanjiti rizik od srčanih oboljenja.

Hipertenzija ili visok krvni pritisak je najčešći faktor rizika za srčana oboljenja. Prema studijama 1 od 3 odrasle osobe širom sveta ima hipertenziju, tako da ima povećan rizik od komplikacija kao što su koronarna bolest srca i srčani udari, moždani udari i otkazivanje bubrega.

Zdrava ishrana je neophodna za snižavanje krvnog pritiska i održavanje optimalnog nivoa, a istraživanja su pokazala da određene namirnice, posebno one sa visokim sadržajem specifičnih hranljivih materija kao što su kalijum i magnezijum, snižavaju nivo krvnog pritiska.

I dok beli luk doprinosi dobrom zdravlju srca uopšte, pošto izgleda da igra ulogu u smanjenju holesterola i krvnog pritiska, on nije jedina hrana koja pomaže u borbi protiv visokog krvnog pritiska. Nastavite da čitate i u galeriji fotografija otkrijte pet najboljih namirnica koje prirodno smanjuju stres.

« 1 2 3 4 5 »

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group