5 afrodizijačkih namirnica za povećanje libida

Ako želite da svoj seksualni život učinite začinjenijim, postoje neke namirnice koje podstiču opuštanje krvnih sudova, poboljšavajući dotok krvi u genitalije, a samim tim i osećaj zadovoljstva. Ovo nije ništa drugo do afrodizijačka hrana.

Prema Pharmacognosy Review, afrodizijak se definiše kao svaka supstanca – može biti hrana ili lek – koja povećava vašu seksualnu želju. U nastavku vam predstavljamo 5 afrodizijačkih namirnica.

Avokado

Ovo voće sadrži zdrave nezasićene masti i uključivanje zdravih masti u ishranu je važno za pravilan nivo hormona u telu. Avokado takođe sadrži folat vitamina B, koji proizvodi histamin, jedinjenje koje se oslobađa tokom orgazma ili kada je neko uzbuđen.

Lubenica

Ne samo da voda koju sadrži doprinosi dobroj hidrataciji organizma, već lubenica sadrži i likopen, supstancu koja deluje na organizam slično tabletama za erektilnu disfunkciju, jer opušta krvne sudove i poboljšava cirkulaciju. Lubenica takođe ima sličan efekat kao i lekovi za erektilnu disfunkciju, zbog supstance citrulin koju sadrži, koja pomaže u opuštanju krvnih sudova.

Bobice

Bobičasto voće je još jedna namirnica koju možete dodati svojoj ishrani u istu svrhu, a posebno borovnice. Oni su generalno zdrave i takođe mogu pomoći muškarcima da održe erekciju, jer je hrana bogata flavonoidima (borovnice su posebno bogate njima) povezana sa manjim rizikom od erektilne disfunkcije. Istraživanje takođe otkriva da flavonoidi mogu imati sposobnost da poboljšaju kvalitet sperme kod muškaraca.

Đumbir

Đumbir, ne samo da podseća, već ima i karakterističnu, začinjenu aromu i ukus koji pojačava cirkulaciju krvi, podstičući njen protok, što čini erogene zone mnogo osetljivijim. Čak se smatra da deluje slično kao lek za erektilnu disfunkciju za muškarce.

Smokve

Smokve povećavaju libido i poboljšavaju seksualnu izdržljivost jer su bogate aminokiselinama i visokim nivoom dopamina, hemikalije u mozgu koja povećava osećaj zadovoljstva.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group