3 jutarnje navike koje vam pomažu da smršate

Iscrpljujuće dijete i stroge rutine u ishrani mogu dovesti do toga da odustanete od svojih fitnes ciljeva.

I dok mnogi veruju da gubitak nekoliko kilograma zahteva korenite promene, u stvarnosti su detalji ti koji čine razliku i ključni su za postizanje rezultata.

Konkretno, nekoliko malih promena u vašim jutarnjim navikama zaista vam može pomoći da izgubite težinu. U nastavku ćemo pogledati 3 jednostavne jutarnje navike koje će vam pomoći da smršate.

Dnevnik ishrane

Dnevnik ishrane za praćenje onoga što jedete svaki dan može biti efikasan način da podstaknete gubitak težine i držite se rasporeda. Ako vam se dnevnik čini prilično staromodnim rešenjem, možete jednostavno koristiti aplikaciju na svom mobilnom telefonu da zabeležite izbor hrane tokom dana.

Odgovarajuća hidratacija od jutra

Započinjanje jutra čašom vode je jednostavan način da povećate šanse za mršavljenje. Jedna studija je otkrila da je 500 ml vode povećalo brzinu metabolizma za 30%, a druga je otkrila da su žene sa prekomernom težinom koje su povećale unos vode na više od litar dnevno izgubile dodatnih 2 kg tokom godine bez promene ishrane ili rutine vežbanja.

Voda za piće može smanjiti apetit i unos hrane kod nekih ljudi. U stvari, većina studija na ovu temu pokazala je da konzumiranje 1 do 2 litre vode dnevno može pomoći u gubitku težine. Početi jutro vodom i ostati dobro hidrirani tokom dana je odličan način da podstaknete gubitak težine uz minimalan napor.

Neophodan vitamin koji vam pomaže da izgubite težinu

Naučne studije otkrivaju da kada je osoba izložena suncu tokom određenog doba dana, to može uticati na njihovu telesnu težinu. Ovom jednostavnom jutarnjom navikom podstičete svoje telo da proizvodi i vitamin D. Količina izlaganja suncu koja je potrebna osobi zavisi od njenog tipa kože, godišnjeg doba i lokacije. Omogućavanje malo sunčeve svetlosti da dodirne našu kožu oko 15 minuta svakog jutra može imati blagotvoran efekat pored našeg raspoloženja i gubitka težine.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group