Zašto treba jesti 3 jaja dnevno

Konzumiranje jaja je od ključnog značaja za vašu zdravu ishranu.

Konzumiranje jaja svaki dan čini čuda za vaše zdravlje, jer ona daju 14 važnih hranljivih materija kao što su vitamini A, D i E, gvožđe, cink, folnu kiselinu i holin. Jesti jaja je važno za vašu kožu, kosti, zube, oči ...

Zbog lošeg ugleda i činjenice da su jaja izvor "loših masti", mnogi ljudi misle da će jaja podići nivo holesterola u krvi i da doprinose bolesti srca. Ali, to ne ide tako. Jaja sadrže 180-186 mg holesterola, dok vaša jetra proizvodi mnogo više, oko 1000-2000 mg holesterola dnevno. Što više jedete holesterolom bogatu hranu, manje će ga vaša jetra proizvoditi, što je dobro. Zapravo, holesterol je veoma važan za pravilno funkcionisanje tela.

Da održite zdravu, izbalansiranu ishranu, preporučuje se da jedete 3 jaja svaki dan.

Jačanje kostiju

Jaja sadrže vitamin D i kalcijum i savršen su izvor za jačanje kostiju. Vitamin D poboljšava apsorpciju kalcijuma u vašem telu.

Izgradnja i održavanje zdravih mišića

Jaja su bogata proteinima, koji su od suštinske važnosti za izgradnju zdravih mišića. Konzumiranjem dva jaja zamenićete jednu porciju mesa, i daće vašem telu istu količinu proteina isključujući kiselosti i masti mesa.

Obezbedite sve hranljive materije

Jaja su jedna od retkih namirnica koja sadrži svih 9 esencijalnih aminokiselina, koje se smatraju "gradivnim blokovima za telo", jer oni pomažu i oblikuju proteine. Jaja su bogata različitim hranljivim materijama koje su potrebne vašem telu kako bi ispravno funkcionisalo, kao što su riboflavin, folna kiselina, gvožđe, fosfor, selen, magnezijum, vitamin A, B6, D i E, itd.

Pomoć u gubljenju težine

Pošto su jaja izvor gotovo svih sastojaka koji su potrebni vašem telu, ona su savršena za mršavljenje. Jaja imaju malo kalorija, jedno veliko jaje sadrži 6g proteina i samo 70 kalorija. Prema Američkom koledžu za ishranu ukoliko jedete jaja za doručak možete smanjiti količinu hrane koju konzumirate tokom dana, što znači da nećete dobiti veću težinu jer ste već imali jaja za doručak.

Jedite 3 jaja dnevno i vaše zdravlje će biti bolje nego ikad!

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group