Zaboravite na škampe i čokoladu: ovo su namirnice koje popravljaju vaš libido

Zaboravite na egzotičnu hranu, poput škampi i ostriga, jer ćete namirnice koje mogu povećati vaš libido vrlo verovatno pronaći u svojoj kuhinji...

Seksualno raspoloženje je prvenstveno određeno libidom, ali na njega utiču biološki, psihološki i socijalni faktori. Zdrav libido je znak zdravog tela, dok njegov nedostatak može ukazivati na razne probleme. 

Stoga, ključno pitanje nije kako možete poboljšati svoj seksualni nagon, već zašto vam uopšte nedostaje? Lista namirnica koju vam predstavljamo nije ovde kako bi zamenila pregled kod lekara sa kojim ćete da razgovarate o svom niskom libidu, već vam može poslužiti kao prva pomoć i siguran način da poboljšate zdravlje celog tela.

Zaboravite na školjke, čokolade i jagode i pogledajte listu u nastavku da biste već ovog vikenda popravili svoje seksualno raspoloženje.

Med

Med je bogat borom, supstancom koja pomaže u jačanju kostiju, koordinaciji mišića, promoviše sintezu proteina i u povećanju prirodne proizvodnje testosterona.

Šafran

Od danas ćete sve kuvati sa šafranom! Kako se ispostavilo, supstance koje se nalaze u šafranu poboljšavaju erektilnu disfunkciju kod muškaraca i povećavaju libido kod žena. Studija iz 2012. dala je ženama sa niskim seksualnim nagonom 30 grama šafrana svakodnevno tokom četiri nedelje i otkriveno je da povećava seksualnu želju.

Lubenica

Lubenica je jedna od najefikasnijih namirnica za poboljšanje seksualnog nagona, jer sadrži aminokiselinu citrulin, koja pomaže krvnim sudovima da se opuste i poboljšaju seksualni nagon osobe. Da, lubenica je sačinjena od 92% vode, ali tih 8% sadrži sastojke koji podstiču vaše opšte zdravlje i seksualni nagon.

Beli luk

Alicin je jedinjenje koje se nalazi u belom luku i pomaže u smanjenju kortizola. Kortizol potiskuje imuni sistem i takođe potiskuje prirodnu proizvodnju testosterona.

Avokado

Avokado je bogat vitaminom E, koji je snažan antioksidans uključen u širenje krvnih sudova. Kao rezultat, imate adekvatno snabdevanje krvlju u različitim delovima tela, uključujući i genitalije.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group