Slatkiši i gubitak težine: dokazani saveti o zdravoj ishrani

Mnogo puta je želja za konzumiranjem šećera nepobediva. Nutricionisti predlažu savete za izbegavanje slatkiša, ali na način koji neće uticati da se osećate uskraćenim.

Potreba za konzumiranjem šećera ne rešava se jednostavno preko noći. Sve započinje usvajanjem uravnotežene ishrane, zasnovane na bogatim hranljivim sastojcima. Ali šta bi naš tanjir trebalo da sadrži tokom dana, kako bismo smatrali da se pridržavamo zdrave ishrane?

U početku uravnoteženi doručak uključuje organski jogurt i voće, kako bi nekako zadovoljio jutarnju želju za slatkišima. Ipak, najvažniji obrok je ručak, jer će on odrediti vaš apetit za ostatak dana. Zdrav i potpun ručak uključuje proteine i vlakna, kako bi se stvorio osećaj sitosti do večeri. Na primer dobar ručak sadrži zelenu salatu zajedno sa kuvanim brokolijem, piletinom ili lososom ili tofuom ako ste vegan. Dodajte ovoj kombinaciji dve kriške avokada, jer dobre masti stvaraju osećaj sitosti koji traje duže i usporava proces varenja.

Takođe u ishranu dodajte puno tečnosti, kao što je zeleni smuti i naravno pijte puno vode, jer dehidracija stvara osećaj gladi, pa morate da jedete grickalice. Još jedan savet je da ne žvaćete žvakaću gumu, čak i bez šećera, jer one uzrokuju da telo proizvodi insulin, što rezultira unošenjem više ugljenih hidrata i šećera.

Neke ideje za slatke popodnevne grickalice koje možete isprobati su kriške jabuka sa bademovim maslacem, suvim voćem ili jabuke sa puterom od kikirikija. Naravno, što nam nešto više nedostaje, to više želimo. Zato se ne ustručavajte da kažete "Da" sladoledu kada osetite potrebu ili malom desertu, tada će vam biti lakše da ostanete verni zdravoj ishrani.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group