6 razloga da počnete da pijete čaj od mente

Zašto još danas treba početi sa konzumiranjem čaja od mente? 

1. Blagotvorno dejstvo na digestivni sistem

Menta može pomoći u sprečavanju nadimanja i poremećaja varenja. Nedavne studije takođe su pokazale da ekstrakt mente opušta organe i ublažava bol i grčeve. Ispitanici su primetili da su se nakon 4 nedelje uzimanja čaja simptomi digestivnog poremećaja smanjili za oko 40%. Pored toga, kapsule peperminta sprečavaju mučninu kod onih koji se podvrgavaju hemoterapiji.

2. Smanjenje glavobolje i migrene

Menta opušta mišiće i ublažava napetost pa vam može biti verni pomoćnik u borbi protiv nekih vrsta glavobolje. Najsigurnije je utrljati ulje mente u predelu slepoočnica i vrata ili popiti šolju čaja od mente.

3. Naboj energije

Studije su pokazale da čaj od mente može pozitivno uticati na nervni sistem, povećati nivo energije i sprečiti dnevnu pospanost.

4. Pomoć u mršavljenju

Čaj od mente osvežavajućeg je slatkog ukusa, bez kalorija i kofeina. Pored toga, pepermint može blago smanjiti apetit, što je važno u borbi protiv suvišnih kilograma.

5. Poboljšanje koncentracije

Za one koji imaju poteškoće sa koncentracijom, pepermint će biti neizostavna pomoć. Menta takođe pozitivno utiče na pamćenje i brzinu reakcije.

6. Borba protiv bakterijskih infekcija

Menta se može koristiti za borbu protiv nekih bakterija, uključujući Staphilococcus aureus, Salmonellu i Listeriu. Nana sprečava rast mikroorganizama, a takođe je sposobna da delimično dezinfikuje usnu šupljinu i blagotvorno deluje na disanje.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group