4 noćne navike koje povećavaju masnoću na stomaku

Neke loše navike pre spavanja negativno utiču na vašu težinu, konkretno, dodaju neželjenu masnoću na stomaku.

Budimo iskreni: neke navike je teško prekinuti, naročito one zbog kojih se osećate dobro iako vam ne donose mnogo koristi.

Izdvojili smo neke uobičajene večernje navike koje ne samo da sabotiraju vaše napore da izgubite višak kilograma, već su često odgovorne i za nakupljanje masti na stomaku.

Pijete mleko pre spavanja

Mnogi ljudi uživaju u čaši toplog mleka pre spavanja koje im pomaže da lakše utonu u san. Nije čudno, jer je ovo piće prepuno triptofana, aminokiseline koja vam može pomoći da se opustite. Loša vest je da dodatne kalorije ne pomažu. Naprotiv, može da sabotira vaše napore da izgubite višak kilograma dodavanjem dodatnih poena na vaš struk.

Beskrajno skrolujete po društvenim mrežama

Ako pre spavanja skrolujete društvenim mrežama vreme je da odložite mobilni telefon. Plavo svetlo koje emituju elektronski ekrani potiskuje melatonin i remeti vaš cirkadijalni ritam i kvalitet sna. Kada ne spavate dobro, mozak želi energiju i žudi za šećerom. I baš tako, lako možete završiti sa konzumiranjem slatke hrane u nastojanju da održite svoj mozak budnim. Takođe, bez dovoljno sna, vaši hormoni su direktno pogođeni, vaš metabolizam se usporava i dobijanje telesne masti postaje lakše.

Budni ste do kasno u noć

Naravno, ostajanje do kasno da biste uživali u omiljenoj seriji je razumljivo, ali u ovom trenutku moramo da vas upozorimo da je to jedna od onih navika o kojima bi verovatno trebalo ozbiljno da se preispitate. Zašto? Prema relevantnim istraživanjima, dugotrajno gledanje televizije povezano je sa većom količinom unešenih kalorija i lošom ishranom. Vi znate da je to istina.

Jedete kasno neposredno pred spavanje

Konzumiranje obroka neposredno pre spavanja je jedna od najgorih navika u ishrani. U idealnom slučaju, poslednji obrok u danu treba jesti najmanje 3 sata pre odlaska u krevet. Praktično, ovo je važan savet, jer tokom spavanja naše telo miruje i pokušava da sačuva energiju, obnovi i popravi bilo kakvu štetu. Svaka dodatna kalorija može završiti kao salo na stomaku.

Istraživanja otkrivaju da konzumiranje obroka kasno uveče negativno utiče na cirkadijalni ritam, remeti nivo šećera u krvi i metabolizam masti. Pored toga, obilni obrok pre spavanja može izazvati loše varenje, što može uticati na vaš noćni san, a to zauzvrat može dovesti do žudnje i konzumiranja nepotrebnih kalorija sledećeg dana.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group