Sladoled torta u tri nijanse

Teško je odoleti kremastim poslasticama, naročito ako su servirane hladne.

Mislimo naravno na letnje torte i kolače i kraljicu među njima sladoled tortu. Iako se ovo zadovoljstvo može napraviti na izuzetno mnogo načina, ova koju vam danas predstavljamo je nešto posebno. Naša sladoled torta u tri nijanse se vrlo jednostavno pravi, a budući da ne zahteva pečenje kora, biće gotova dok kažete keks. Tajna je u tome da sladoled izvadite iz zamrzivača oko 5 minuta pre početka pravljenja torte kako bi bio idealne čvrstine.

POTREBNO – za tortu za 10 osoba:

  • 950 g sladoleda ili sorbeta od maline (sorbet - smrznuti desert od vode zaslađene šećerom sa aromom voća)
  • 950 g sladoleda od vanile
  • 950 g sladoleda od borovnice
  • 2 šolje krem šlaga

PRIPREMA:  

Okrugli kalup za tortu staviti na pleh za pečenje. Započeti sa crvenim sladoledom ili sorbetom od maline. Pustiti da omekša na sobnoj temperaturi oko 5 minuta, a zatim smesu prebaciti na dno kalupa. Koristiti lopaticu ili kašiku kako bi se napravio ravnomeran sloj na dnu. Ponoviti postupak sa belim slojem, odnosno sladoledom od vanile i na kraju isto sa plavim sladoledom od borovnice. Ukoliko je problematično stavljanje jednog sloja sladoleda preko drugog. Nakon prvog sloja staviti tortu na 10 minuta u zamrzivač i isto ponoviti nakon drugog sloja.

Postupak sa slojevima ponoviti još jednom, a po završetku ostaviti tortu najmanje 2h u zamrzivaču ili idealno preko noći. Sutradan, skinuti obruč od kalupa i dekorisati tortu prethodno napravljenim šlag kremom. Uroniti nož u toplu vodu pre sečenja. Služiti odmah.

Ž.J.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group