Kremasta poslastica sa ananasom i kokosom

Sigurno ste čuli za čuveni ledeni desert koji se tradicionalno služi u Diznilendu, pod nazivom Dole Whip.

Ova poslastica je napoznatija po svojoj aromi ananasa, a danas je ima i u drugim varijantama koje uključuju limun, mango, lubenicu, pa čak i malinu. Ovaj kultni desert je nešto što svi oni koji dođu u carstvo bajku u stvarnom svetu žele da probaju. Ali, ako još uvek niste isplanirali svoj put u Diznilend, možete ovu jedinstvenu poslasticu da napravite i kod kuće, doduše malo zdraviju i bez mlečnih proizvoda. Predstavljamo vam kremasto savršenstvo od ananasa i kokosa.

POTREBNO:

  • 4 šolje (550g) smrznutih komada ananasa
  • ½ šolja (120ml) soka od ananasa
  • ½ šolje (120ml) konzerviranog kokosovog krema

PRIPREMA:

U blenderu ili procesoru za hranu izmiksati komadiće i sok od nanasa, zajedno sa kokosovim kremom. Potrebno je da se dobije gusta i glatka smesa. Sa svih strana blendera sastrugati sastojke, kako ne bi bilo zaostalih neusitnjenih delova ananasa. Dobijenu kremastu poslasticu prebaciti u posude ili čaše za serviranje.

NAPOMENE: Čuvati u hermetički zatvorenoj posudi do 3 meseca u zamrzivaču. Po želji kokosova krema se može zameniti mlekom ili sladoledom bez mleka, kao i bademovim mlekom. Kako biste napravili uvrnutu varijantu ove poslastice, sipati je iz blendera u plastičnu vrećicu, makazama na jednoj strani napraviti mali rez i kroz nju istisnuti smesu.

Ž.J.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group