4 načina da skuvate kukuruz

Predlažemo nekoliko jednostavnih načina da pripremite sezonski delikates.

Kuvani kukuruz je odlična namirnica za zdravu užinu. Ukusan je i lako je svarljiv. Zrno kukuruza se sastoji 70% od skroba, a ostatak čine proteini i mala količina masti. Kukuruz je bogat vitaminima A, B, D, E i K, kalijumom, fosforom, gvožđem, magnezijumom i kalcijumom.

Postoji nekoliko načina da pripremite kukuruz. Kukuruz je najukusniji kada se kuva u slanoj vodi, na pari ili peče. On se takođe može marinirati i zamrznuti, tako da ga možete jesti i u zimskim danima.

Odaberite svoj omiljeni recept za pripremu kukuruza:

1. Kuvanje u vodi

U šerpi prokuvajte vodu sa malo soli. Kada voda provri, ubacite kukuruz oljušten od listova. Nakon 10 minuta, okrenite kukuruz viljuškom, i kuvajte dok ne dobije bledo žutu boju sa obe strane. Ostavite ga još dodatnih 10 minuta, a zatim operite kukuruz hladnom vodom i izvadite na tanjir. Namažite kukuruz nemasnim puterom ili maslinovim uljem.

2. Kuvanje na pari

Ovaj proces znači da je hrana kuvana na pari, na 120 °C. Kuvanje na pari može biti izvedeno u parnom loncu ili u jednostavnom loncu sa debelim dnom, sa šerpicom koja se smesti unutar lonca. Povrće koje se tretira parom se kuva nešto brže nego tokom tradicionalnog kuvanja. Ovim načinom se gubi manje nutritijenata nego tokom tradicionalnog kuvanja u vodi. Kukuruz kuvan na pari zadržaće prirodnu aromu, čvrstinu, ukus i boju.

3. Kuvanje u mleku

Kukuruz je prirodno sladak, tako da ima sjajan ukus u duetu sa mlekom. Kuvajte ga isto kao sa vodom, koristeći odnos 1:1. Odlična ideja za zdrav obrok je kukuruz krem supa, tj. "Čorba". Priprema se sa mlekom, cimetom ili plodovima mora - orijentalna verzija.

4. Priprema u mikrotalasnoj

Oljušten i očišćen kukuruz stavite u činiju, prelijte preko njega 1/2 šolje vode i pokrijte plastičnom folijom (sa dve rupe). Stavite kukuruz u mikrotalasnu na maksimalnu temperaturu. Kuvajte kukuruz 5-7 minuta.

M.L.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group