Zašto je masiranje stopala važno za zdravlje

Retke su osobe koje ne uživaju u dobroj masaži stopala...

Opšte je poznato da je masaža delotvorna za celo naše telo, organizam i zdravlje. Pritiskanjem i masiranjem određenih delova tela koja su bolna (ali i ne moraju da budu), mogu se ukloniti mnogobrojne tegobe koje nas muče, a naročito napetosti koja je u današnje vreme kod svih prisutna.

Refleksologija je drevna veština koja se danas primenjuje i u medicini. Njom se tretiraju određene zone na stopalima, ušima, šakama, a ponekad i glavi (ali ređe) kako bi se postigao balans u unutrašnjim ogranima, koji su povezani sa ovim tačkama. Refleksologija potiče iz vremena pre Hrista; koristili su je Egipćani, Kinezi i Japanci.

Masažom određenih zona na stopalima, može se isprovocirati bol koji ukazuje u kakvom je energetskom stanju organ koji se tretira. Kako su stopala i šake najosetljivije na dodir, njihovom masažom se može podstaći detokcikacija celog organizma, kao i razni mehanizmi koji podižu energetsku revitalizaciju organizma. Masažom se poboljšava cirkulacija,pamćenje, limfa, smanjuje se nervoza i napetost nerava, otklanja s eumor  i što je najvažnije - poboljšava se ravnoteža organa.

Zato je preporučljivo da se svakodnevno masiraju stopala, a naročito pred spavanje, jer ujedno masaža obezbeđuje dobar i dubok san. Na slikama su prikazani delovi stopala koji su povezani sa unutrašnjim organima, pa tako možete naučiti kako da otklonite bol samo masažom jedne regije.

V.R.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group