Šta da radite ako ujutru ne možete da ustanete iz kreveta?

Mnogo puta, bez obzira koliko smo dobro spavali noću, ustati iz kreveta ujutru izgleda nemoguće.

Ovo se može desiti ili usled preteranog umora ili intenzivnog stresa. Oba deluju kao katalizatori u svakodnevnom životu osobe i mnogima je nemoguće upravljati njima. U stvari, nemogućnost ustajanja iz kreveta neki povezuju sa nemedicinski priznatim stanjem, disanijom, za koju se obično smatra da je simptom osnovnog stanja, kao što je depresija ili sindrom hroničnog umora. U svakom slučaju, sakupili smo 6 saveta koji će vam pomoći da ustanete iz kreveta.

Pomerajte svoje telo po krevetu intenzivno

Možete nasilno pomerati ruke i noge, kao da se tresete ili udarate nogama. Kada u nekom trenutku osetiti napetost, to znači da ste pronašli energiju i vreme je da se otkrijete.

Ostavite podalje od sobe ono što vam je potrebno

Bilo da se radi o tabletama ili punjaču, morate ih ostaviti u drugoj prostoriji kuće kako biste imali još jedan podsticaj da ustanete iz kreveta.

Dajte sebi poklon

Možda bi trebalo da se "razmazite" ujutru, dajući sebi "poklone". Ovo može biti kupanje u penušnoj kupki ujutru, naručivanje vafla ili bilo šta drugo što vas čini srećnim.

Pijte vodu

Stavite čašu vode pored kreveta i popijte čim otvorite oči. Ne samo da osvežava, već je i odličan način da probudite svoj metabolizam i hidrirate telo. Uzmite u obzir da ćete već popiti 1 od svojih 8 čaša vode pre nego što uopšte operete zube.

Koristite sat kao budilnik a ne mobilni telefon

Umesto mobilnog telefona koristite sat kao budilnik. Na ovaj način nećete provesti dodatne sate u krevetu skrolujući društvenim mrežama i upijati negativne vesti čim otvorite oči. Pored toga, korišćenje mobilnog telefona vam odvlači pažnju od ustajanja iz kreveta.

Nabavite kućnog ljubimca

Da biste uradili ovako nešto, trebalo bi ozbiljno i odgovorno razmisliti o tome. Prema istraživanjima, interakcija sa kućnim ljubimcem, kao što je hranjenje, igranje sa njim ili izvođenje u šetnju, ima značajne zdravstvene prednosti. Dakle, ako usvojite kućnog ljubimca, oboje ćete imati koristi.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group