Zdravlje & Fitnes - Zdravlje

Sagorite masti i pročistite organizam čajevima!


Već smo pisali o svim dragocenostima čaja, kao i benefitima njegovog konzumiranja. Ali tu se priča ne završava… Priča o čaju, njegovom kvalitetu, vrsti, proizvodnji, pripremi i blagotvornom dejstvu, duga je srazmerno tradiciji konzumiranja ovog izuzetnog napitka.

Zato pripovedanje o čajevima nastavljamo sa velikim entuzijazmom i nadom da ćemo sa svakom novom pričom, privoleti još nekog čitaoca da se odluči za svakodnevno konzumiranje ovog magičnog napitka i postane redovni gost Kuće čaja - svojevrsnog hrama istinskih zaljubljenika u čaj.

Svesni smo da se tokom praznika i proslava opuštamo i konzumiramo u neizmernim količinama masnu hranu i alkohol, ne razmišljajući o posledicama. U Kući čaja u Delta City-u za sve postoji rešenje - probajte čajeve koji sagorevaju masti, ubrzavaju metabolizam i odlični su za detoksikaciju organizma.

Ulong čaj – Kinesko čudo

Ulong (Vu Long) čajevi pripadaju grupi najcenjenijih polu fermentisanih čajeva. Zovu ih još i kinesko čudo. Ulong čaj se konzumira u zemljama jugoistočne Azije i Japanu gde je izuzetno cenjen. Postoje stotine vrsta Ulong čajeva, koji su klasifikovani prema grmu čaja, sezoni žetve i regionu gajenja. Svaki region u kome se gaji Ulong čaj ima svoju jedinstvenu aromu i tradiciju proizvodnje koja se razlikuje od drugog regiona. Ulong čajevi su izuzetni sagorevači masti, pa se konzumiranje ovog čaja preporučuje baš tokom predstojećih praznika, jer će mnogi preterivati sa hranom i pićem.

Nai Ksiang čaj – Miris mleka

Nai Ksiang Vu Long u prevodu znači „miris mleka.“ Po načinu sušenja, i kao što mu ime govori, ovaj čaj karakteriše upečatljiv miris i ukus mleka. Zbog svog božanstvenog i jedinstvenog ukusa, Nai Ksiang čaj je široko rasprostranjen i popularan. Može se prelivati vodom više puta, a tečnost koja se dobija je žućkasto zelene boje.

Čin Čin čaj - Aromatični ukus i izražena voćna nota

Iako raste na Sumatri, Čin Čin je u potpunosti tipičan kineski Ulong čaj sa karakterističnim aromatičnim ukusom i sa izraženom voćnom notom.

“Bolje je tri dana bez hrane, nego jedan dan bez zelenog čaja”

Zeleni čajevi su sve popularniji, jer sadrže korisne polifenole koji su jak antioksidans. Pomažu osobama koje su na dijeti, jer ubrzavaju metabolizam, smanjuju rizik od moždanog udara... U Kini postoji izreka “da je bolje izdržati tri dana bez hrane, nego jedan dan bez zelenog čaja“. Antioksidansi u zelenom čaju su nekoliko puta jači nego oni u agrumima, pa je zato preporučljivo ovaj čaj ispijati svakodnevno.

U Kući čaja će vam toplo preporučiti Mao Feng, Banča, Ganpauder, Long Đing, Čan Mi... Budite avanturisti i probajte obavezno „Zmajev Zdenac“ (Long Đing) jedan od kineskih zelenih čajeva najvišeg kvaliteta, sa najboljom reputacijom. Ima delikatan miris i zaokružen, blago sladunjav ukus sa notom kestena.

Žuti čaj dobio je ime po svojoj žućkastoj boji, ali je u bliskoj vezi sa zelenim. Ovo je čaj koji je delimično oksidisan. Faza sušenja je sporija, vlaga iz lista se sporije gubi i listovi ostaju žute boje. Ukoliko je vaš izbor baš ovaj čaj, onda obavezno probajte Huang Da Ča u čijoj aromi možete osetiti tragove čokolade i kafe. Odlika ovog čaja su i vidljive grančice, koje mu daju slatkast ukus.

Posetite ovih dana Kuću čaja u Delta city-ju, mesto specijalizovano za uživaoce i vrsne poznavaoce ovog tradicionalnog napitka i uverite se i sami, zašto popularnost za ovim napitkom ne jenjava, štaviše, raste iz dana u dan. Sigurni smo da ćete biti oduševljeni velikim izborom asortimana Kuće čaja, kao i da ćete sa tog mesta otići srećni i zadovoljni, nestrpljivo iščekujući da stignete kući i spremite svoj tek kupljeni čaj.

Više informacija: KUĆA ČAJA

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group