Zdravlje & Fitnes - Zdravlje

Prva providna zaštitna maska sa UV-C samo-sterilizacijom

Nošenje papirnih i pamučnih zaštitnih maski postala je naša stvarnost.

Svi znamo da je njihova uloga sprečavanje širenja zloglasnog virusa Covid – 19. U potrazi za inovativnim rešenjima koja mogu pružiti još bolju zaštitu i omogućiti ljudima da se što je moguće slobodnije kreću, jedan tim dizajnera iz SAD osmislio je prvu provodnu zaštitnu masku koja nosi naziv – LEAF.

Za razliku od maski koje smo do sad imali prilike da nosimo, ova nova maska sadrži HEPA filter vazduhoplovstva, i 100% je pogodna za ponovnu upotrebu. Napravljena je od materijala koji se mogu reciklirati, a transparentni dizajn vam ompgućava da je nosite u svim situacijama, na dnevnoj bazi.

Specifičnost ove maske je pre svega u tome što zahvaljujući posebnom filteru nudi mogućnost prečišćavanja vazduha na velikoj visini. Filtriranje visokih performansi čini je vašim saveznikom u borbi protiv virusa i zagađivača u vazduhu. Pored filtera N99+ HEPA koji blokira do 99,99 % mikročestica, ova zaštitna maska takođe poseduje i klinički dokazanu tehnologiju samočišćenja od UV-C svetlosti. Ova sposobnost zapravo daje maski mogućnost da uništava bakterije i viruse, čineći je sigurnijom za nošenje od drugih sličnih proizvoda.

Aktivna UV sterilizacija filtera omogućava da se maska koristi i do mesec dana, što svakako donosi rezultate u vidu smanjenja otpada koji nastaje prilikom svakodnevnog bacanja upotrebljenih klasičnih zaštitnih maski. Dodatak u vidu transparentnosti je uključen kako bi omogućio pojedincu da pokaže svoje izraze lica u punom smislu, što je posebno važno kod osoba koje imaju potrebu čitanja sa usana. Transparentnost je obezbeđena tvrde dizajneri, kako bismo bili što normalniji u ovim abnormalnim vremenima.

Ž.J.

Izvor: Designboom

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group