Mogu li vam simptomi trudnoće otkriti da li nosite dečaka ili devojčicu?

Saznanje da ste trudni je uzbudljivo kao i dan kada otkrijete da li nosite dečaka ili devojčicu...

Bilo da odlučite da to iznenađenje ostavite za sam dan porađanja ili jednostavno ne želite to da otkrijete svima dok se ne porodite, jedna stvar je bitna: srešćete mnogo ljudi koje će vam reći da znaju da li je beba muško ili žensko.

Verovatno ste čule priču o dva različita znaka koja vam mogu otkriti pol vašeg deteta. Ako bebu nosite nisko? Sigurno je devojčica. Da li vam je koža suva i svrbi vas? Pa, to znači da ćete roditi sina. Ali, da li zaista postoji istina u ovim zanimljivim pričama ili ne?

I ne baš, govore eksperti. "Iako su mnoge kulture i društva razvile metode za predviđanje pola fetusa, ne postoji ni jedan naučni dokaz," rekla je Sonja Abdel, asistent nza ginekologiju na Jejl Univerzitetu.

Šta je to što izaziva hladna stopala (dečak je!) ili vašu kosu da postane tanka (devojčica je onda ipak!) ? To sve varira od žene do žene, kaže Sonja. Možete iskusiti fizičke promene u zavisnosti od generalne lakoće ili težine trudnoće. Vaši simptomi (kao što je žudnja za krastavčićima na primer) mogu biti povezani sa mešanjem pojedinih hormona, zdravljem koje ste imali pre trudnoće i varijaciji spoljnih faktora kroz koje prolazite tokom trudnoće - nisu uopšte povezani sa polom vaše bebe.

Mogu postojati velike varijacije kod jedne žene od jedne do druge trudnoće. " Svaka trudnoća je jedinstven poduhvat koji je odraz okolnosti koje okružuju koncepciju," dodaje Sonja. "Sa svakom trudnoćom, žena je starija, ima više odgovornosti (prema drugoj deci itd.), njeno telo pamti prethodne trudnoće i može osetiti simptome koje nije u prethodnim."

V.R.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group