Avon i Udruženje "Žena za ženu" do sada obezbedili preko 750 besplatnih ultrazvučnih pregleda dojki za žene!

Pokretna ordinacija sa ultrazvučnim aparatom i pratećom opremom u sklopu karavana za samo 17 dana obišla je 7 gradova gde je pregledano preko 750 žena.

U Novom Sadu tokom otvaranja samog karavana pregledano je čak 300 žena. Sve to uz podršku Avon kompanije koja prodaje posebne proizvode sa ružičastom vrpcom od čije prodaje celokupan bruto profit se izdvaja za fond Akcije, a zatim usmerava na donacije, edukativne kampanje i programe organizacija koje se bave ovim važnim ženskim pitanjem.

„Karavan je već postao naš tradicionalni projekat kojim redovno podstičemo žene da preduzimaju preventivne korake i da ističemo važnost redovnog informisanja o ovoj opakoj bolesti. Moram reći da bez podrške kompanije Avon svaki rad bi bio uzaludan, jer živimo u svetu u kome ideja nastaje usled dobre motivacije i volje, a bez podrške kompanije Avon u vidu donacije za realizaciju našeg karavana „Budi hrabra – pregledaj se“, ideja ne bi mogla da se sprovede“, rekla je Ana Dornik, predsednica Udruženja „Žena uz ženu“.

Karavan je prešao pola svog putovanja, ostali su još Čačak, Užice, Kraljevo, Kruševac, a put se završava u Jagodini. Besplatni pregledi dojki se obavljaju u vremenskom periodu od 12 do 18 časova. Prijave su moguće na licu mesta od 11.30 do 12.00 časova, a prednost imaju dame koje nikada nisu bile ili nisu bile duže od dve godine na ultrazvučnom pregledu dojki.

Rak dojke je najčešći maligni tumor kod žena kako u svetu, tako i u našoj zemlji. Svake godine, od raka dojke oboli preko milion i po žena. U Srbiji se svaka četvrta žena suočava sa ovim oblikom maligniteta, dok njih 1.600 izgubi bitku, što ovu bolesti čini jednim od vodećih uzroka smrtnosti među ženama u Srbiji. Da bi uticali na smanjenje ove brojke Avon kroz ovogodišnju oktobarsku kampanju #normalnozamene poziva sve žene da rade samopreglede grudi i na taj način upoznaju svoje grudi. To je jedini sigurni način da žena zna kako izgleda njeno normalno, a pre svega, to je korak ka zdravijoj budućnosti.

„Preko sadašnjosti se ne može stvarati budućnost, ma kolike velike sanjarice bile. Ukoliko smo DANAS svesne da je prevencija ključan korak ka boljem SUTRA, onda smo na pravom putu sjajne budućnosti. Da bismo bilo šta planirale, složićemo se da moramo prvo biti zdrave“, zaključuje Dornik

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group