Zašto je beli čaj koristan i zašto ga treba piti svaki dan

Zašto će ovaj čaj postati vaš omiljeni topli napitak?

Beli čaj je najzdraviji od ostalih glavnih vrsta (crni i zeleni), iako su svi napravljeni od iste biljke.

Sve je u metodama obrade, koja, inače, čajevima daje drugačiji ukus i miris. Listovi belog čaja beru se rano u rastu, pre nego što se potpuno otvore, a zatim oksidišu. Beli čaj se podvrgava ovom biohemijskom procesu manje od ostalih, u proseku za 5-7 procenata. Zbog toga se u njemu zadržava velika količina antioksidanata koji pozitivno deluju na telo. Reći ćemo vam zašto je beli čaj koristan i zašto ga treba piti svaki dan.

Poboljšava stanje kose

Beli čaj sadrži antioksidans nazvan epigalokatehin galat. Pojačava rast kose i sprečava preuranjeni gubitak vlasi. Takođe preporučujemo upotrebu šampona na bazi čaja. Oni su u stanju da zaštite kosu od negativnih efekata sunca leti, kao i da stvore efekat sjajne kose.

Umiruje i poboljšava koncentraciju

Beli čaj je bogat l-teaninom. Ova aminokiselina je u stanju da poboljša budnost i koncentraciju. Takođe potiskuje procese ekscitacije u mozgu koji mogu dovesti do hiperaktivnosti.

Pozitivno deluje na oralno zdravlje

Flavonoidi u čaju jačaju zube i pomažu u sprečavanju stvaranja zubnih naslaga koje uzrokuju kvarenje zuba. Pored toga, piće ima antibakterijska svojstva, koja takođe čuvaju zdravlje zuba. Da biste dobili najviše koristi, pijte 2 do 4 šolje belog čaja dnevno.

Sposoban da zameni sredstva za ublažavanje bolova

Beli čaj sadrži visoko antioksidantne polifenole i katehine, koji mogu pomoći u rešavanju manjih bolova u telu. A katehini mogu čak da pospeše oporavak mišića.  

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group