Volite li picu? Pametni trikovi za smanjenje kalorija!

Budimo realni! Čak i ako ste na dijeti ili samo sledite uravnoteženu ishranu, ima dana kada želite da se prepustite omiljenoj pici.

Pica je mnogima omiljena „poslastica“ uz pratnju filma, serije, večeri sa prijateljima ili omiljeni obrok kada samo želite da zadovoljite svoje nepce. Ali šta će se dogoditi sa vašom siluetom? Kao što znate, pica "krije" mnogo kalorija i može prilično lako narušiti vaš put ka idealnoj figuri. Ali, ako je napravite sopstvenim rukama i pratite sledeće tajne, zaslužili ste da uživate bez žaljenja...

Neka testo bude tanko

Što je testo tanje, pica je bolja, još ako je domaće, onda je to još jedan plus za vašu ishranu. Znamo da pravljenje testa zahteva više vremena i strpljenja ali tako ćete bolje kontrolisati količinu šećera i soli koje sadrži.

Slanina, kulen, šunka?

Oni daju ukus vašoj pici, ali istovremeno povećavaju kalorije. Pokušajte da izbegnete salamu, šunku ili kulen i koristite malo ćuretine ili piletine.

Šta je sa sirom?

Pronađite ukusan sir sa malo masti. Što je manje masti, to je manje kalorija. Prošetajte do supermarketa, isprobajte lagane opcije i pronađite sir koji će stvoriti najslađu podlogu za vašu picu.

I začini su u igri

Oni ubrzavaju vaš metabolizam i doprinose bržem sagorevanju masti. Dakle, pažljivo odabrani začini poput origana i čilija mogu da stimulišu vaš metabolizam i učine vašu picu saveznikom u ishrani.

Napravite sopstveni paradajz sos

Neka vaša kreativnost preplavi kuhinju. Sveži paradajz, začini i maslinovo ulje su glavni sastojci za savršen sos od paradajza. Daće ukus vašoj pici i učiniće da se osećate siti zahvaljujući vlaknima paradajza.  

Povrće na vrhu

Dodajte ukus i boju svojoj pici. Sada kada ste napravili testo, napravili sopstveni sos i dodali osnovne sastojke, vreme je za povrće. Kao što već znate, povrće ima puno vlakana, što znači da izaziva osećaj sitosti.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group