Zdravlje & Fitnes - Ishrana

Saveti za ponovni rast kose uz pravilnu ishranu

Kada vidite žensku osobu koja ima sjajnu i bujnu kosu, gotovo da ne možete a da joj ne zavidite na tome.

To je sasvim razumljivo, jer san svake žene je da njena kosa bude svilenkasta, duga, bujna i da miriše prelepo. Jednom rečju muškarci bi opisali takvu pojavu a to je – seksi. Poznate ličnosti takođe na fotografijama uvek imaju predivnu kosu, koja nas navodi da još sa većim očajem tražimo magične proizvode koji obećavaju sličan efekat. Možda ste imali priliku i da vidite slike vaših baka, na kojima su i one imale dugu i bujnu kosu, pa zašto samo vama to ne polazi za rukom?

Verovatno ste do sad isprobali nebrojano mnogo proizvoda protiv opadanja i za pospešivanje rasta kose. Činjenica je da kosa svakodnevno opada u manjoj meri, odnosno da se na taj način obnavlja, ali ako je to u većem obimu, razlog za zabrinutost je opravdan. Nisu genetika, niti loše odabrani proizvodi za negu kose uzrok opadanja vlasi, već način života. Alkohol, duvanski dim, brza hrana, prekomerno farbanje kose, korišćenje fena i pegle za kosu, izlaganje sunčevim zracima i drugi agresivni činioci utiču na to da kosa opada. Međutim veliku razliku možete napraviti ako odaberete pravilnu dijetu, jer je zdrava ishrana važna za kvalitet vlasi.

Namirnice koje vam mogu obezbediti brži rast kose:

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group