Povrće bogato gvožđem za vas koji ne jedete meso

Meso i drugi životinjski proizvodi su bogati izvori gvožđa, što izaziva zabrinutost zbog nedostatka gvožđa kod ljudi koji se pridržavaju vegetarijanske i veganske ishrane.

Međutim, postoji nekoliko izvora gvožđa u ishrani koji mogu zadovoljiti vaše potrebe za ovim plemenitim metalom, čak i ako ne jedete meso. A pošto se veganska ili vegetarijanska ishrana zasniva prvenstveno na povrću, možda se pitate: Koje povrće je najbogatije gvožđem?

Dnevne potrebe osobe za gvožđem variraju u zavisnosti od starosti, zdravlja i da li je žena trudna ili doji. Odraslim ženama starosti 19-50 godina potrebno je 18 mg. Nakon 50 godina, većini odraslih je potrebno 8 mg. Tokom trudnoće, potrebe za gvožđem žene se povećavaju na 27 mg dnevno.

Postoji razno povrće bogato gvožđem koje može pomoći vegetarijancima i veganima da održe normalan nivo gvožđa u svom telu. U galeriji pogledajte koje povrće morate dodati u svoju ishranu ukoliko ne jedete meso.

« 1 2 3 4 5 6 7 »

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group