Zdravlje & Fitnes - Ishrana

Nemojte jesti ovu hranu ako imate celulit!

Celulit - neravna koža koja podseća na pomorandžu - najčešće pogađa ženske butine, kukove i zadnjicu zbog faktora kao što su genetika, hormoni, način života...

Postoji još jedan krivac za celulit, a to je loša ishrana. Dobra vest je da možete lako kontrolisati vašu ishranu. Namirnice koje sadrže puno ugljenih hidrata, masti, nezdravog natrijuma i malu kolicinu vlakana mogu značajno povećati vidljivost celulita.

Šta je celulit? Mast pomešana sa vodom i otpadnim materijalima, koje su zarobljene ispod kože. Zato se prvo treba baviti gubljenjem masti. Ali, koju hranu treba izbegavati ukoliko želimo da se otarasimo celulita?

Izbegavajte masnu hranu i šećer, smanjite unos natrijuma i jedite više povrća (vlakana). Dakle, ako na dnevnom jelovniku redovno plasirate povrće, voće, ribu, jaja, piletinu i ćuretinu, i smanjite konzumiranje crvenog mesa. Nakon toga ćete uskoro početi da primećujete smanjenje celulita. Kada osetite potrebu za slatkišima poslužite se komadom crne čokolade (sa bar 75% kakaa) ili napravite vegetarijanske kolačiće koji ne sadrže više od 50 kalorija. Naravno, takođe je važno piti od 1,5 do 2,5 litara vode dnevno. Međutim, za opipljive rezultate zahteva se puna posvećenost, jer ovo nije petodnevna dijeta, već promena u načinu života.

Ako uzmete u obzir sve gore navedene savete, uskoro ćete se osećati bolje u vašem telu, a pored toga, celulit će biti manje primetan!

M.L.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group