Zdravlje & Fitnes - Ishrana

Namirnice koje se aktivno bore sa procesom starenja

Najveći neprijatelj ženske lepote su njene godine.

Pomisao na to da neće zauvek biti mlada i lepa, dovoljno je odbojna ženskom polu, da bi uradile sve što treba kako bi odložile proces starenja. Međutim, nisu godine problem, već način života. Veliki broj studija rađen je na temu utvrđivanja faktora koji dovode do prevremenog starenja. Mislilo se dugo vremena da je genetika - krivac za sve. Međutim ispostavilo se da nezdrava ishrana i loše životne navike odnose zasluge po ovom pitanju.

To ste sigurno mogli i sami da pretpostavite jer nije teško zaključiti da će neko ko se hrani zdravo, ne konzumira alkohol i cigarete, bavi se sportom i nastoji da što više vremena provodi na otvorenom i u prirodi, izgledati i osećati se mlađe od onog ko radi sve suprotno. Međutim ono što možda niste znali je to da postoje namirnice koje se aktivno bore sa procesom starenja. One spadaju u grupu antioksidanata, a njihova glavna uloga je u sprečavanju pojave oksidativnog stresa koji je glavni razlog fizičkog starenja.

Donosimo vam u tom pogledu danas spisak namirnica koje mogu usporiti proces fizičkog starenja. Nazvaćemo ih anti-aging namirnicama koje su namenjene za svakodnevno konzumiranje i koje vašem telu omogućavaju da zadrži svoj mladolik izgled.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group