Zdravlje & Fitnes - Ishrana

Najveće greške tokom dijete

Ukoliko već dugo pokušavate da smršate sa raznim dijetama, a to se ne dešava, možda negde grešite.

Ako ste mislili da smanjenje težine samo zahteva smanjenje dnevnog unosa kalorija, onda grešite. Taj mali broj dnevnih kalorija utiče na neuspeh svake od vaše dijete. Mnogo devojaka koje žele da smanje težinu prvo prestanu sa konzumiranjem hleba, ugljenih hidrata, voća, alkohola, slatkiša i mesa.

Ali, ukoliko pijete proteinske koktele, a izbacite sve ugljene hidrate iz ishrane, to nema nikakvog smisla. Na početku možete izgubiti nekoliko kilograma, ali čim se vratite starom načinu ishrane vaše telo će odmah vratiti izgubljene kilograme. Važno je biti umeren u svemu i ne odustajati naglo od svih zadovoljstava.

Drugi problem koji devojke često prave kod dijete je suzdržavanje od hrane tokom cele nedelje, kako bi sebi omogućile jedan dan u nedelji u kome će uživati u čokoladi ili sličnim namrinicama. Telo cele nedelje čezne za određenom vrstom hrane i odmah će uštedeti kalorije pre nego što će ih sagoreti. Depresivno raspoloženje je jedan od sporednih efekata takve ishrane, jer telo i um ne mogu da zadovolje želju koju imaju.

Uvek u ovim danima, kada želite da uživate u sendviču ili sladoledu, više je nego sigurno da ćete pojesti mnogo više nego što ste prvobitno isplanirali.

Zdrava ishrana nikada nije crno ili belo. Najidealnije rešenje je da se pridržavate recepta 80/20. To znači da 80 odsto vremena jedete zdravu hranu, a 20 procenata je rezervisano za one namirnice koje vas čine srećnim.

To je pravi način da date slobodu svom telu, uživate u hrani i imate savršenu figuru.

M.L.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group