Da li vam hrana može pomoći da smanjite bore? OVE namirnice mogu!

Koji je to „meni“ koji može da smanji bore na licu?

Stručnjaci iz oblasti anti-ageinga insistiraju na jednom: pravom hranom možete pomoći svojoj koži da izgleda mlađe. 

Najveći organ ljudskog tela, koža, se hrani, štiti, regeneriše i sija na najjednostavniji prirodan način. Ako ove namirnice uključite u svoj svakodnevni jelovnik od malih nogu, kasnije ćete dobiti „bitku” sa borama.

Evo nekih naučnih dokaza koji nam otkrivaju koja to hrana smanjuje bore:

Kivi sadrži dvostruko više vitamina C od pomorandže. Ovaj vitamin igra glavnu ulogu u sposobnosti vaše kože da proizvodi protein kolagena.

Žuto i narandžasto voće i povrće, kao što su mandarine, grejpfrut i šargarepa, bogato je vitaminom A, koji podmlađuje ćelije i leči ožiljke od akni.

Paradajz je glavni izvor likopena, antioksidansa koji pomaže koži lica da izbegne opekotine od sunca.

Orasi i bademi su toliko bogati Ō3 masnim kiselinama, proteinima i vitaminom E, da uspevaju da zaglade i dubinski hidriraju kožu, čineći je sjajnijom i čvršćom.

Zeleni čaj, zahvaljujući svojim polifenolima, nudi snažan štit od slobodnih radikala.

Pravi dodatak ishrani će pomoći u smanjenju oksidativnog stresa na vašoj koži. Kada je cilj brza regeneracija "umorne" kože, zapamtite ove sastojke: vitamine C, E, karotenoide, koenzim Q10, selen, cink, bakar i ekstrakt polifenola.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group