Letnja hrana za bolje zdravlje

Leto je ovde! A sa visokim temperaturama lako je uzeti hranu koja nije baš dobra za vas da biste uživali u letnjim ukusima...

Samo nekoliko podešavanja tu i tamo može vam osigurati da održite dobro zdravlje tokom letnje sezone dok uživate u hrani koja je dobra za vas, i koja zadovoljava vaše nutritivne potrebe.

Produženo izlaganje UV zracima i višim temperaturama, zajedno sa povećanom aktivnošću, dovode do smanjenja hranljivih materija i dehidracije, što oštećuje kožu i telo na ćelijskom nivou. Povećano izlaganje suncu dovodi do povećane proizvodnje slobodnih radikala u telu i može dovesti do oksidativnog stresa.

Jedan apsolutni sastojak neophodan za optimalno zdravlje ćelija je vitamin C. Vitamin C povećava nivo antioksidansa i neutrališe proizvodnju slobodnih radikala.

Takođe, tokom leta je važno da se pobrinete da hranu držite ohlađenu u frižideru dok ne budete spremni za jelo i ne konzumirajte hranu koja je bila na suncu duže od sat vremena. Može da sadrži opasne bakterije. Sa ovim sastojcima - mogli biste da imate odličnu letnju ili voćnu salatu - zdravu i bezbednu.

Hajde da istražimo neke sjajne opcije letnje hrane za optimizaciju nivoa elektrolita, ćelijske hidratacije i zaštite kože!

« 1 2 3 4 5 »

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group