Da li je maslinovo ulje "dobro" za holesterol?

Kada čujete da neko kaže maslinovo ulje, prvo što vam padne na pamet je italijanska hrana.

Danas većina ljudi koji vode računa o svom zdravlju odustaju od upotrebe običnog ulja i odlučuju se za maslinovo, ali iako znamo da je zdravo da li ste znali da je odlično i u borbi protiv visokog holesterola?

Na osnovu brojnih istraživanja, maslinovo ulje je potpuno prirodno i ni na koji način ne može da našteti našem zdravlju. Za ekstra devičansko maslinovo ulje može se reći da je i čist sok koji se dobija mehaničkim ceđenjem ploda drveta masline, bez dodatka hemikalija ili bilo kakve termičke obrade tokom celog ovog procesa.

Studije pokazuju da zamena zasićenih masti maslinovim uljem kao rezultat ima smanjenje nivoa holesterola. Ona pomažu i u sprečavanju da LDL izaziva upale u arterijama, što je ključni faktor za kardiovaskularna oboljenja.

Ujedno, pokazalo se i da uzimanje makar dve supene kašike svakog dana smanjuje ukupni holesterol za osam procenata tokom šest nedelja.

Bilo da odaberete da uz maslinovo ulje pripremate obroke, dodajete ga salatama ili ga uzimate ovako, ono će definitivno imati pozitivan uticaj za vaš organizam.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group