Da li hleb goji? Odgovor će vas iznenaditi!

Večno pitanje na koje žene pokušavaju da pronađu odgovor je – Da li hleb goji?

Žene u Australiji su izabrale da veruju u mit da je hleb potrebno jesti svakodnevno. Novo istraživanje je pokazalo da 43 odsto žena izbegava da jede hleb kada želi da smrša, dok se 20 odsto oseća krivim kada za obrok pojede hleb.

Jedno istraživanje koje je sprovedeno na 1.000 žena između 25 i 65 godina imalo je za cilj da pobije ovaj mit i da se promeni odnos prema hlebu.

Istraživanje je pokazalo da je trećina žena u potrazi za zdravijom alternativom hleba, dok 65 odsto smatra da zdrava zamena za hleb treba da bude pristupačnija. Pored toga, roditelji svojoj deci ograničavaju unos hleba tako da ne dobiju na težini.

“Pravilan izbor hleba može da donese mnoge zdravstvene prednosti, uključujući digestivno zdravlje, više energije, zdravo srca i telo.” kaže Šeron Natoli, nutricionista. Ona je dodala da nema dokaza da hleb doprinosi gojaznosti. “Ljudi nisu svesni značajnih prednosti integralnog hleba, kao što su vlakna, vitamina B, magnezijum.” - rekla je Šeron.

Ona je dodala da je hleb hrana koja zdravstvene vlasti preporučuju kao deo zdrave, uravnotežene ishrane.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group