Da li gledanje emisija o pripremi hrane goji?

Da li provodite previše vremena u skrolovanju Instagram feeda i gledate kako ljudi širom sveta pripremaju razne specijalitete?

Na osnovu jednog istraživanja sprovedenog u SAD, ispostavilo se da gledanje kulinarskih emisija ili video snimaka na društvenim mrežama može da utiče na kilažu.

Zbog sve većeg broja osoba koje se u maloj ili većoj meri bore sa gojaznošću, istraživači Univerziteta Kornel u Njujorku odlučili su da ispitaju da li postoji bilo kakva povezanost između ovog problema i brojnih kulinarskih emisija koje su danas dostupne na Instagramu, TikToku i drugim društvenim mrežama.

Na osnovu rezultata došli su do zaključka da sve osobe koje kuvaju prdržavajući se recepta koji su prikazani u programu dobiju oko pet kilograma.

U istraživanju je učestvovala 501 žena, starosti od 22 godine do 35 godina, a kako je u velikoj većini slučajeva bio primetan dobitak kilaže, istraživači nisu mogli da ne povežu te dve stvari.

Iako nisu istraživali dalje, jedna ranija studija koja se bazirala na emisijama za pripremu hrane, pokazala je da su prikazana jela mahom dosta kaloričnija u odnosu na preporuke Svetske zdravstvene organizacije.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sweet.bls (@sweet.bls)

Svakako, ne morate da prekinete praćenje svakog prijatelja koji objavi selfi sa picom da biste se odbranili od neželjenog povećanja telesne težine: pošto su apetit i navike u ishrani prilično individualni, stručnjaci ne mogu sa sigurnošću da kažu da li digitalna hrana direktno izaziva krizu gojaznosti. Ali ako ste se ugojili nekoliko kilograma i vaš instagram je prepun hrane, pa, slučaj je rešen.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group