Četiri namirnice koje će vas učiniti pametnijim

Vaš mozak radi 24 sata dnevno. To znači da mu je potrebna nega da bi nastavio da funkcioniše jednako efikasno, ako ne i bolje. U ovoj bici vaše oružje je određena hrana koja će vam pomoći da ojačate um.

Pokušajte da uključite sledeće namirnice u svoju dnevnu ishranu i tako ćete primeniti najprirodniji način za poboljšanje funkcije mozga.

Brokoli

Brokoli je bogat holinom koji stimuliše rast novih moždanih ćelija, kao i nervne veze, koje su vitalne za vaš mozak i pamćenje. Takođe je jedna od namirnica bogatih vitaminom K, koji pomaže u jačanju kognitivnih funkcija i pamćenja. Konzumiranje šolje brokolija 3 puta nedeljno jedan je od najefikasnijih načina za oživljavanje mozga.

Orasi (u omiljenoj superhrani)

Veoma popularna super hrana koja pojačava aktivnost mozga su orasi. Sadrže najveći procenat Ō3 masnih kiselina u poređenju sa drugim orašastim plodovima. Ove kiseline imaju zaštitni efekat na um, jer povećavaju funkciju neurotransmitera, što zauzvrat povećava kognitivne sposobnosti i pamćenje.

Divlji losos

Ljudskom mozgu su potrebne masne kiseline da bi pravilno funkcionisao, jer se sastoji od 60% masti. Divlji losos jedna je od namirnica bogatih omega-3 mastima, koja pomaže u jačanju snage mozga, ali i sprečava Alchajmerovu bolest.

Zeleni čaj (iako ne spada u hranu, pijte ga)

Snaga vašeg mozga će se povećati konzumiranjem 2-3 šolje svežeg, zelenog čaja. Takođe pomaže u stimulaciji pamćenja i koncentracije i smanjuje rizik od razvoja Parkinsonove bolesti.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group