5 orašastih plodova sa najviše proteina

Postoji razlog zašto se orašasti plodovi smatraju superhranom.

U stvari, postoji mnogo razloga zašto su oni među najzdravijom hranom koju možete jesti svaki dan. Orašasti plodovi svih vrsta sadrže mnogo zdravih masti, koje podržavaju zdravlje srca i mozga. Takođe su odličan izvor vlakana, vitamina i minerala.

Orašasti plodovi su impresivni izvori proteina na biljnoj bazi, koji telu pružaju dodatni podsticaj proteina za zasićenje, obnavljanje ćelija i izgradnju mišića. Kada želite da dodate proteine bilo čemu, od grickalica do salata i doručka u pokretu, orašasti plodovi su siguran način da to uradite. Sve vrste orašastih plodova su mali paketići proteina - ali koji su glavni orašasti plodovi sa najvećom količinom proteina?

Svakodnevne potrebe za proteinima biće različite, na osnovu načina života i genetskih faktora. Nutricionisti generalno preporučuju konzumiranje 46 grama proteina dnevno za prosečnu ženu i 56 grama proteina dnevno za prosečnog muškarca. Ali što smo aktivniji, potrebno nam je više proteina.

Sa kojim orašastim plodovima, dakle, možete postići cilj dovoljnog konzumiranja proteina tokom dana? Pogledajte u galeriji fotografija!

« 1 2 3 4 5 »

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group