4 najbolja napitka koja zaustavljaju žudnju za šećerom

Koja osoba ne žudi za slatkom poslasticom ili nema želju da nastavi sa desertom nakon glavnog obroka?

Čak i ako neko nije baš ljubitelj slatkiša ponekad jednostavno ne može da odoli slatkoj poslastici.

Vaše telo može očajnički želeti šećer i ako ga konzumirate, osećate radost i zadovoljstvo. Međutim, prekomerna konzumacija šećera se smatra opterećujućim za zdravlje, jer je povezana sa gojaznošću i pojavom dijabetesa, sa kardiorespiratornim problemima i karijesom.

Faktori koji mogu uticati na želju za šećerom su psihološke, hormonske fluktuacije i opšti izbori ishrane koje donosimo. Dobra vest je da postoje određena pića koja mogu pomoći u borbi protiv želje za šećerom. Ako želite da o kojim napicima je reč, nastavite da čitate.

Bezalkoholna pića sa niskim sadržajem šećera

Bezalkoholna pića sa niskim sadržajem šećera mogu biti dobra taktika za one koji žele da smanje želju za šećerom. Ova pića obično sadrže manje šećera od svojih kolega sa punim šećerom, što potencijalno dovodi do smanjenog ukupnog unosa šećera. Za razliku od dijetalnih gaziranih pića, koje mogu da sadrže veštačke zaslađivače zbog svog slatkog ukusa.

Sok od lubenice

Sok od lubenice može utoliti žeđ i istovremeno vam pomoći da kontrolišete želju za šećerom. Čaša od 236 ml soka od lubenice sadrži oko 70 kalorija i nula grama dodatog šećera (sadrži šećere koji se nalaze u prirodi).

Nedostatak magnezijuma može igrati važnu ulogu u povećanju želje za šećerom, jer je ovaj mineral neophodan za metabolizam glukoze. Bez dovoljno magnezijuma, telo može da se bori da reguliše nivo šećera u krvi, što dovodi do povećane želje za slatkišima kao brzim izvorom energije. Svaka čaša od 236 ml sadrži 24 grama magnezijuma.

Matcha

Matcha je postala popularna poslednjih godina zbog svog jedinstvenog ukusa i zdravstvenih prednosti. Njegova sposobnost da pomogne u smanjenju žudnje za šećerom potiče od visokog sadržaja L-teanina, aminokiseline koja promoviše opuštanje i blagostanje, dok smanjuje stres i anksioznost.

Voda sa voćem

Voda sa voćem je osvežavajući način da ostanete hidrirani. U osnovi dodajete voće, povrće ili začinsko bilje u hladnu vodu. Ovaj proces ne samo da poboljšava ukus vode, čineći je privlačnijom za piće, već takođe uključuje supstance i hranljive materije onoga što dodate. Prirodna slatkoća voća kao što su bobičasto voće, jagode ili lubenica smanjuje želju za šećerom na zdrav način.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group