4 načina da izgubite težinu ukoliko jedete van kuće

Idealna rešenja kada vam treba izlazak ili ste umorni od kuvanja (ili oboje).

Kada ste umorni od kuvanja kod kuće, večera ili ručak u restoranu zvuče idealno. Bilo da idete da probate nešto novo ili da posetite neki od svojih omiljenih restorana, obrok u gradu je neophodan s vremena na vreme. Međutim, kada pokušavate da smršate, ovo više zvuči kao izazov nego kao zadovoljstvo.

Samo zato što pazite na svoju liniju, ne znači da ne možete uživati u obroku u restoranu sa prijateljima i porodicom. To samo znači da morate biti selektivniji u pogledu toga šta jedete i koliko jedete.

U nastavku, nutricionistkinja Lisa Jang, doktor nauka i autorka knjige „Konačno sita, konačno vitka“, daje nam savete kako da večeramo napolju i izgubimo težinu.

Pazite na veličinu porcije

Možda idete u restoran i želite da naručite porciju testenine. Iako je ukusno, pokušajte da ne pojedete sve odjednom. Umesto toga, podelite je na manje porcije i dopunite svoj obrok nekim drugim, ali zdravijim opcijama. „Porcije u restoranu su ogromne, tako da vredi podeliti prvo jelo i naručiti dodatnu salatu i prilog od povrća“, kaže Jang. Osim toga, ostatak hrane možete poneti i pojesti sledećeg dana. Na ovaj način uštedite dva dana kuvanja.

Pijte pametno

Kada izađete na večeru sa prijateljima ili porodicom, to ponekad može izgledati kao veliko okupljanje ili proslava. Tipično govoreći, ovo će zahtevati i neka alkoholna pića. „Ako pokušavate da smršate, zaista pomaže da pazite na unos alkohola“, kaže Jang. "I, ako pijete, pijte uz obrok", dodaje ona. Ako ne pijete alkohol, i dalje morate da se uverite da je vaš izbor pića zdrav. „Ograničite gazirana pića i slatke koktele“, predlaže ona.

Jedite pre nego što odete u restoran

Da li ste ikada namerno jeli manje tokom dana znajući da ćete jesti uveče u restoranu? Pa, vreme je da se oslobodimo te navike. „Često smo bili gladni kada smo stigli u restoran“, kaže Jang. "Konzumiranje zdrave užine sat ili dva pre izlaska pomaže." Preskakanje obroka je takođe povezano sa povećanjem telesne težine, prema istraživanju objavljenom u časopisu Nutrients. Zbog toga je važno jesti svaki obrok i ne gladovati.

Započnite obrok supom ili salatom

Jedna od prvih stvari koju konobari i konobarice stave na vaš sto je korpa hleba. I iako je primamljivo, postoje bolje opcije za gubljenje težine kada se večera van kuće. „Umesto da pojedemo celu korpu za hleb, što često radimo kada sedimo u restoranu i čekamo da nam stigne glavno jelo, naručite zdravo predjelo“, kaže Jang. Ona predlaže da uživate u salati sa mešanim povrćem ili supi na bazi povrća. Povrće vam može pomoći da duže ostanete siti, što je odlično kada pokušavate da se ne prejedate i postignete svoju težinu.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group