Recepti

Ultimativni smoothie za okrepljenje nakon vežbanja

Ostati dosledan onom što te pokreće – suština je današnjice.

Iako je globalna pandemija lansirala naše živote na nepoznatu teritoriju, značajno sužavajući obim stvari koje volimo i koje možemo da radimo, život u karantinu nam je dao i brojne mogućnosti. Pre svega imamo više nego ikad vremena da se posvetimo sebi. Imamo vremena za odmor, relaksaciju, vežbanje i sumiranje stvari koje su nam zaista važne.

Ako ste rešili da ne pokleknete pod teretom Korone vrirusa, onda je svakodnevno vežbanje sigurno deo vaših rituala. Međutim pravilno nadoknađivanje hranljivih sastojaka je od ključne važnosti ako želite zaista da iskoristite blagoteti svih tih treninga i znojenja. Dobro isplaniran trening može vam omogućiti da izgubite suvišne kilograme, oblikujete svoje telo, podignete raspoloženje i oslobodite se stresa, ali za sve to vam treba dobar režim ishrane.

Donosimo vam danas recept za okrepljujući smoothie koji će vam i više nego trebati nakon vežbanja:

SASTOJCI:

350 ml nezaslađenog ovsenog mleka

1 merica fermentisanog biljnog proteinskog praha

1 merica kolagena u prahu

1 banana

1 kašičica Maka praha

1 kašika kikiriki putera

1 kašika kokosovog putera

1 kašičica kakao praha

1/2 kašičice lecitinskih granula

1/2 kašičice MCT ulja

kockice leda

PRIPREMA:

Sve sastojke ubaciti u blender i miksati dok se ne dobije ujednačena masa, oko 15 sekundi. Povećati brzinu i miksati još oko 45 sekundi, dok se ne dobije željena konzistencija. Sipati u čašu i piti uz dodatak kockica leda.

Ž.J.

Izvor: Hypabae

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group