Trik za najsočnije pečeno pile

Ako umirete od želje da saznate sve tajne iza najsočnije piletine, na pravom ste mestu.

Hrskavo, ukusno i neodoljivo, da li ste spremni da naučite kako da napravite najsočnije pečeno pile? Ključ svega je naravno u sastojcima i naravno u pripremi koja se odvija pre nego što ode u rernu. Ako želite da postanete glavni kuvar u svom domu, pogledajte jednostavne korake koje morate da sledite da bi ovaj lak, ali pre svega efikasan recept bio uspešan.

Korak 1

Koristeći blender krupno sameljite seme korijandera. Pomešajte sa timijanom, solju, belim lukom i biberom. Zatim ostavite ovu mešavinu na neko vreme.

Korak 2

Obrišite obe strane piletine papirnim ubrusima. Premažite donju stranu sa 1 kašikom ulja, oko 2 kašike mešavine začina i 1 1/2 kašičice limunove kore. Okrenite pileća prsa nagore i premažite je sa preostale 2 kašike ulja. Dodajte ostatak mešavine začina i preostalih 1 1/2 kašičice limunove korice. Zatim stavite piletinu u frižider, grudima nagore na pleh i ostavite da se marinira najmanje 1 sat ili bolje, preko noći (12 sati).

Korak 3

Piletinu izvadite iz frižidera i ostavite da "odmara" na sobnoj temperaturi 30 minuta. U međuvremenu, zagrejte rernu na oko 200 stepeni.

Korak 4

Na kraju, piletinu pečete dok termometar koji ste stavili u najdeblji deo bataka ne pokaže oko 65 stepeni, 45 do 50 minuta i ostavite da "odmara" 10 minuta. Dodajte timijan i kriške limuna.

Sada možete uživati u najsočnijoj pečenoj piletini na svetu. Vi to zaslužujete.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group