Preliv za ledeni desert od 3 sastojka

U potrazi za osvežavajućim letnjim desertima, sladoled se jednostavno meša u svaki predlog.

Leden i sladak, on je savršen izbor za sve one koji u najtoplijim delovima dana traže način da se rashlade. Naš današnji predlog je nešto čega će se setiti generacije rođene 80-tih i 90-tih godina prošlog veka, jer neodoljivo podseća na tipični sladoled od vanile sa prelivom od čokolade. Sećate se sigurno kako se čokoladni preliv bukvalno zaledi na površini sladoleda kao da ga je neko dodirnuo magičnim štapićem. Naš preliv je upravo takav. Pripremite stoga svoja čula za „kašiku nostalgije“. Sve što će vam uz njega biti potrebno je sladoled po ukusu.

POTREBNO:

  • ¼ šolje smrznutih suvih jagoda (tehnikom liofilizacije – osušenih kako bi se cele konzervirale i sačuvale od kvarenja)
  • 1 i po šolja seckane bele čokolade
  • 3 kašike kokosovog ulja

PRIPREMA:

Uz pomoć mlina za začine, procesora za hranu ili u avanu sa tučkom, izmrviti liofilizovane jagode. Potrebno je od njih napraviti fini prah. Budući da u sebi nemaju vode, dobijena smesa biće nalik na brašno. Otopiti s druge strane belu čokoladu. Po izboru možete iskoristiti mikrotalasnu rernu, podešavanjem tajmera na 30 sekundi i mešanjem nakon svakih 10 sekundi ili na šporetu, na pari.

Istopljenoj čokoladi zatim dodati kokosovo ulje i izmrvljeni prah od jagoda i sve dobro promešati. Ostaviti smesu da odstoji oko 10 minuta pa preliti preko sladoleda.

NAPOMENA: Napravljeni preliv je moguće čuvati na sobnoj temperaturi i do 2 nedelje. Ako se za to vreme stvrdne, može se ponovo zagrejati u mikrotalasnoj rerni dok ne dođe u tečno stanje.

Ž.J.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group