Ova "masna salata" je obrok koji je vašem telu potreban

Kada čujete reč „masna“ verovatno zamišljate salatu u kojoj ima svinjetine, majoneza i soseva. Ali nije ono što mislite.

Zovemo je masna salata jer se sastoji od dobrih masti koje vam daju puno vlakana, zasićuju vas, ubrzavaju metabolizam i naravno samo čine dobro zdravlju. I najbolje od svega - ne treba vam 10 posuda za pripremu, već samo 5 minuta vašeg vremena.

Potrebni sastojci: rukola, masline, semenke bundeve, paradajz, avokado, artičoke, losos iz konzerve i preliv od maslinovog ulja, balzamiko, senf, so i biber.

Svaki sastojak ima značajnu korist. Rukola ima puno kalcijuma, antioksidansa, vitamina A, C i K. Masline, avokado i losos su odličan izvor masti Ō3 i Ō6. Paradajz je poznat po sadržaju vitamina C, dok artičoke sadrže polifenole koji pomažu organizmu u borbi protiv zračenja i drugih patogena. I naravno bundeva ima dosta magnezijuma. Preliv vam daje ukus, a maslinovo ulje dobre masti, dok se možete igrati dodavanjem limuna ili tahinija.

U svakom slučaju, radi se o salati sa sastojcima koji su obično prisutni u vašoj kuhinji. Puni dobrih masti, proteina i vlakana. Ovo je potpuni obrok koji nije samo idealan kada ste na dijeti ili ne želite da jedete obilno. Dobar je za telo i priprema se za samo 5 minuta. Sada nemate izgovora da nemate vremena.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group