Naučite da pravite i stavljate preliv za tortu na jedinstven način

Neka vaša torta izgleda kao pravo urbano umetničko delo...

Postoje i vreme i mesto kada torta treba da izgleda “cakum-pakum”, kao što su venčanja i velike proslave. Ali, kada želite da napravite potpuno drugačije remek delo, poput nekog slobodnog uličnog umetnika, sve je dozvoljno.

Verovatno ste do sad videli mnogo vrsta torta sa šarenim prelivima koji “cure” sa strane i tako kreiraju zanimljiv i jedinstven izgled. Da, to je najnoviji trend kada je u pitanju pravljenje torte. Takve torte mogu biti odlične za dečije rođendane, ali i dane kada vam se pravi i jede nešto slatko. Pogledajte kako da narpavite ovaj vrlo jednostavan preliv, ali i kako da ga na najbolji način stavite na tortu.

Šta vam je potrebno:

- 1 činija bele čokolade
- 1 šolja slatke pavlake
- gel boja za hranu
- torta

Priprema:

Prvi korak: Napravite svoju tortu po želji i preko stavite šlag, kao i obično. Stavite je u frižider ili zanrzivač da bi se dobro stegla dok ne napravite preliv.

Drugi korak: Pomešajte belu čokoladu i slatku pavlaku i podgrejte ih na pari, dok se bela čokolada potpuno ne istopi. Ako imate mikrotalasnu pećnicu, možete je i u njoj podgrejati, ali morate paziti da vam ne izgori čokolada – držite se male temperature. Kada se čokolada istopi, sve polako promešajte.

Treći korak: Kada su čokolada i slatka pavlaka potpuno pomešani, dodajte nekoliko kapi boje za hranu u bilo kojoj nijansi.

Četvrti korak: Izvadite tortu iz frižidera/zamrzivača i polako preko nje (na sredinu) sipajte fil. Upotrebite spatulu ili nož da biste ga nežno raširili do ivica i pustite da gravitacija odradi svoje.

Peti korak: Preko sipajte dekoraciju po želji, od šarenih do čokoladnih mrvica, svećice, iscrtanih ruža i mnogih drugih.

Uživajte i prijatno!

V.R.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group