avon akcija za borbu protiv raka dojke

Hidraponična bašta kao ključ uspešnog gajenja biljka u zatvorenom

Baštovanstvno vam možda zvuči privlačno, ali šta ako u svom posedu nemate čak ni najmanji oblik bašte?

Da li ste upoznati sa pojmom – hidraponija? Ona predstavlja metoda uzgoja biljaka pri čemu se koriste pesak ili voda umesto zemlje za sadnju. Uz dodatak odgovarajući hranljivih sastojaka moguće je gajiti gotovo sve vrste biljaka poznate čoveku u zatvorenom prostoru. Danas vam predstavljamo mali hidroponičan vrt za vašu dnevnu sobu.

Njegovo puno ime glasi – AeroGarden White Harvest Indoor Hydroponic Garden, i dizajniran je kako bi vam omogućio da u nedostatku otvorenih prostora gajite željene biljke u zatvorenom. Umesto zemlje koja može da napravi nered u zatvorenom prostoru i da bude magnet za insekte, ova bašta sa svojim hidraponskim sistemom čini da izgleda kao da biljke plutaju po vodi.

Može vam zvučati kao da će ovakva metoda dovesti do ubrzanog truljenja korenja biljaka ali je ona zapravo jako dobra za seme. Šta više seme u ovim uslovima raste i do 5 puta brže nego što bi to bio slučaj da je zasađeno u zemlji! Briga o vašoj maloj bašti je vrlo jednostavna. Sve što treba da uradite jeste da rezervoar sa vodom koji se nalazi u donjem delu dopunite svakih nekoliko dana.

Vaša mala bašta ima čak i svoja lična integrisana LED svetla koja su dizajnirana da maksimizuju fotosintezu, što znači da čak ne morate da brinete ni o tome da li ste joj obezbedili dovoljno prirodne svetlosti, jer ona sav posao obavlja sama. Prisutni su i mali svetlosni indikatori koji će vas podsetiti da treba da dopunite vodu u rezervoaru.

Mini hidraponski vrt vam daje priliku da uzgajate čak 6 biljaka u isto vreme, pri čemu ćete u svojoj kuhinji uvek imati na dohvat ruke vaše omiljene začine.

Ž.J.

Izvir: Pure Wow

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group